VIBES представя: Йоанна Викторова - Drawly

Нейното име е Йоанна Викторова, но в арт средите тя е известна по-скоро с артистичния си псевдоним Drawly.

Йоанна е изключително талантлив млад художник, който привлече нашето внимание с някои фантастични илюстрации, които чисто и просто ни накараха да кажем едно голямо "уау". И после пак, и пак, и пак...

След завършване на средното си образование, Йоанна е приета в Художествената академия. По това време обаче вече работи като илюстратор на манга и комикси за френска фирма и решава да продължи с практиката, заради което отказва следването в Академията. В последствие започва работа в Империя Онлайн, където рисува почти 3 години. Благодарение на множеството странични поръчки, Drawly вече работи "за себе си“ – към момента е успешен фрийленс художник и работи по книги, игри, комикси и портрети.

Йоанна бе достатъчно отзивчива, за да ни позволи да я представим и пред вас, защото, убедени сме - талантливите хора на България трябва да бъдат показвани. За да разгледате повече от работата й, посетете нейната Фейсбук страница.

Как и кога започна да рисуваш? Спомняш ли си нещо от първите си рисунки?

Рисувам откакто се помня. В началото бяха рисунки с тебешири по двора и фигурки с флумастри из мебелите вкъщи, но в детската градина рисуването започна да изпъква като потенциална насока и талант. По това време вече правех копия на изображения на Малката Русалка например и картини от пъзели. Не след дълго стана ясно, че това е вроденият ми талант и наистина е нещото, с което ще се занимавам.

DSCN1947

Как би дефинирила собствения си стил? С какви характеристики се отличава работата на Drawly?

Стремя се към комбинация от анимация и реализъм. Възнамерявам да направя стила си дори още по-разпознаваем, така че ме чака още попиване на нови знания и усъвършенстване.

joker

А какво обичаш да рисуваш най-много? Какво ти доставя най-голямо удоволствие?

Портрети, човешки фигури… хора като цяло!

Pirate_sorce

И да дадем естествено продължение на последния ни въпрос - какво пък не обичаш да рисуваш? Ако изобщо има подобно нещо…

Ако изобщо се води за рисуване – User Interface.

Beast-master

Какво е рисуването за теб? Опиши го като чисто човешка емоция. Какво ти носи?

Макар да звучи клиширано, рисуването е моята същност. То ми носи удовлетворение и чрез него намирам своето място в света.

Nice Guy

Какви са плановете ти за бъдещето, свързани с рисуването? Имаш ли такива?

Възнамерявам да навляза и да пусна още по-дълбоко корени в гейм индустрията. Тя е безкрайно динамична и пълна с интересни светове. Планирам да се захвана по-сериозно с 3D арт и в последствие да мога да правя и cinematics.

Има ли добра среда в България за талантливите артисти? Има ли кой да ви подава ръка, когато това е нужно?

В България има добра среда, доколкото има добра среда на всички места с наличен интернет. Благодарение на интернет няма значение къде си. За щастие, не ми се е налагало да търся помощ или да се занимавам с държавата като цяло, така че не бих се определила като достатъчно компетентна по въпроса.

viki

Коя е картината, която все още не си нарисувала, а искаш да го направиш? Има ли подобен проект в главата ти?

Не е конкретно изображение. Искам да нарисувам картина, която да НЕ искам да променям и усъвършенствам в последствие.

Harley Joker2

Представи си следното. Давам ти бял лист и молив. Моля те да ми нарисуваш Drawly. Как би изглеждала тя?

Би била в центъра на просторно високо място сред природата, с вятър, вода и растителност наоколо. В средата Drawly, ех, че е странно да говоря в трето лице, би седяла усмихната и в пълно спокойствие.

Cover 2

Кой е компромисът, който никога не би направила, що се отнася до изкуството?

Не бих нарисувала картина, осмиваща личност, кауза или инициатива, за които смятам, че не го заслужават.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни