VIBES представя: Йоанна Викторова - Drawly

Нейното име е Йоанна Викторова, но в арт средите тя е известна по-скоро с артистичния си псевдоним Drawly.

Йоанна е изключително талантлив млад художник, който привлече нашето внимание с някои фантастични илюстрации, които чисто и просто ни накараха да кажем едно голямо "уау". И после пак, и пак, и пак...

След завършване на средното си образование, Йоанна е приета в Художествената академия. По това време обаче вече работи като илюстратор на манга и комикси за френска фирма и решава да продължи с практиката, заради което отказва следването в Академията. В последствие започва работа в Империя Онлайн, където рисува почти 3 години. Благодарение на множеството странични поръчки, Drawly вече работи "за себе си“ – към момента е успешен фрийленс художник и работи по книги, игри, комикси и портрети.

Йоанна бе достатъчно отзивчива, за да ни позволи да я представим и пред вас, защото, убедени сме - талантливите хора на България трябва да бъдат показвани. За да разгледате повече от работата й, посетете нейната Фейсбук страница.

Как и кога започна да рисуваш? Спомняш ли си нещо от първите си рисунки?

Рисувам откакто се помня. В началото бяха рисунки с тебешири по двора и фигурки с флумастри из мебелите вкъщи, но в детската градина рисуването започна да изпъква като потенциална насока и талант. По това време вече правех копия на изображения на Малката Русалка например и картини от пъзели. Не след дълго стана ясно, че това е вроденият ми талант и наистина е нещото, с което ще се занимавам.

DSCN1947

Как би дефинирила собствения си стил? С какви характеристики се отличава работата на Drawly?

Стремя се към комбинация от анимация и реализъм. Възнамерявам да направя стила си дори още по-разпознаваем, така че ме чака още попиване на нови знания и усъвършенстване.

joker

А какво обичаш да рисуваш най-много? Какво ти доставя най-голямо удоволствие?

Портрети, човешки фигури… хора като цяло!

Pirate_sorce

И да дадем естествено продължение на последния ни въпрос - какво пък не обичаш да рисуваш? Ако изобщо има подобно нещо…

Ако изобщо се води за рисуване – User Interface.

Beast-master

Какво е рисуването за теб? Опиши го като чисто човешка емоция. Какво ти носи?

Макар да звучи клиширано, рисуването е моята същност. То ми носи удовлетворение и чрез него намирам своето място в света.

Nice Guy

Какви са плановете ти за бъдещето, свързани с рисуването? Имаш ли такива?

Възнамерявам да навляза и да пусна още по-дълбоко корени в гейм индустрията. Тя е безкрайно динамична и пълна с интересни светове. Планирам да се захвана по-сериозно с 3D арт и в последствие да мога да правя и cinematics.

Има ли добра среда в България за талантливите артисти? Има ли кой да ви подава ръка, когато това е нужно?

В България има добра среда, доколкото има добра среда на всички места с наличен интернет. Благодарение на интернет няма значение къде си. За щастие, не ми се е налагало да търся помощ или да се занимавам с държавата като цяло, така че не бих се определила като достатъчно компетентна по въпроса.

viki

Коя е картината, която все още не си нарисувала, а искаш да го направиш? Има ли подобен проект в главата ти?

Не е конкретно изображение. Искам да нарисувам картина, която да НЕ искам да променям и усъвършенствам в последствие.

Harley Joker2

Представи си следното. Давам ти бял лист и молив. Моля те да ми нарисуваш Drawly. Как би изглеждала тя?

Би била в центъра на просторно високо място сред природата, с вятър, вода и растителност наоколо. В средата Drawly, ех, че е странно да говоря в трето лице, би седяла усмихната и в пълно спокойствие.

Cover 2

Кой е компромисът, който никога не би направила, що се отнася до изкуството?

Не бих нарисувала картина, осмиваща личност, кауза или инициатива, за които смятам, че не го заслужават.

Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни