Vibes Health & Fitness - ново място за спортуване в центъра на София


Още с влизането си във Vibes Health & Fitness на "Шейново" 7 вече се чувствам зареден с позитивни впечатления. Макар и да се намирам още на рецепцията, мястото изглежда светло, слънчево и приветливо. Въпреки че не съм там, за да тренирам, а за да се запозная с центъра преди написването на този материал, светкавично в главата ми се прокрадва желанието да се преоблека и да направя някоя друга тренировка. Позитивните вибрации се усещат още в коридора, за което спомагат и усмихнатите лица, които виждам на влизане.

Запознавам се с управителя на фитнес центъра Петър Атанасов, който любезно се съгласява да ми отдели няколко минутки и да ми разкаже за едно от най-новите места за спортуване в София. Лесно се вижда, че Петър изпитва съвсем истински ентусиазъм от начинанието, което той и партньорите му са стартирали. Петър говори с нескрита любов за проекта Vibes Health & Fitness, а аз вече си мисля, че няма как хора, които изпитват подобен ентусиазъм спрямо проекта си, да разочароват с изпълнението му.


11825824_1503647406615389_2199782555291481212_n

Влизам в двете основни зали на Vibes Health & Fitness и нещо мигновено ми прави впечатление - мястото не изглежда като поредния типичен фитнес в столицата. Липсват огромните тежки уреди, щанги и дъмбели. Очите ми съзират някой друг лост, много пудовки и други "инструменти" за сериозно натоварване, но е видно, че концепцията на Vibes Health & Fitness е по-различна от стандартните зали. Хората, които не са достатъчно навътре в материята, вероятно биха помислили, че липсата на стандартни уреди и машини означава по-леко натоварване. Петър обаче бързо пояснява, че това далеч не е така.

"Нека хората дойдат при нас да тренират и ще видят, че натоварването всъщност е дори по-интензивно. Много от нещата, които можете да видите в нашето студио, се ползват за подготовката на професионални спортисти".

11988198_1500360300277433_8516422196140509417_n

Петър добавя нещо, което страшно много ми допада, съдейки и от моя личен опит в залата, макар и скромен. Във Vibes Health & Fitness ще се тренира цялото тяло и ще се залага на базови упражнения, които ще подпомогнат по-цялостното ви укрепване.

"Има базови упражнения като мъртва тяга, клек и други, които няма как да се изключат. Тези упражнения са хубави, защото при тях участва цялото тяло. Това е и нашата идея. Тук няма да направите нито едно упражнение за изолирана мускулна група, като например упражнение само за гърди или само за бицепс. Целта е да участва цялото тяло, защото тогава се горят и повече калории. Ако някой очаква, че ще дойде при нас и ще направи огромни мускули, подобно на някой известен бодибилдър, това няма да стане. Тук ще имате възможност да изградите едно добро и хармонично тяло. Да, някои ще направят мускули, други ще изгорят мазнини, но ако искате големи мускули - не това е мястото", обяснява Петър.

12006362_1500360173610779_6105152238385932332_n

Идеята на Vibes Health & Fitness ми изглежда все по-интересна, поради което и питам Петър как точно е възникнала. "Не сме открили топлата вода. Концепцията до голяма степен е взаимствана от това, което се случва в градове-лидери във фитнес индустрията като Лондон, Ню Йорк и Лос Анджелис. Така или иначе, новостите идват оттам. В тези градове можете да намерите по-малки обекти, които предлагат по-различна атмосфера и малко по-индивидуално отношение към клиента. В същото време там няма тонове железа, машини и т.н. Набляга се на функционални и интензивни тренировки", обяснява той.

12036943_1500772990236164_2518396152261364238_n

С Петър засягаме и темата за новаците, които тепърва започват да тренират и да правят нещо за себе си. Става дума, че голяма част от "дебютантите" се отказват в самото начало на своето фитнес приключение, чувствайки се несигурни и уплашени в големите зали и центрове. Във Vibes Health & Fitness обаче ги очаква нещо различно, обещава Петър.

"Да вземем за пример един човек, който никога не е спортувал. Решава, че има нужда от движение, отива в един фитнес и какво вижда? Вижда едни хора, които за разлика от него, видимо знаят какво правят. Този човек се стряска, започва да се притеснява и не се чувства комфортно, а и никой не му обръща внимание, И трябва да е истински инат, за да отиде пак. В случая нашата идея е тези хора още при влизането си при нас да бъдат предразположени и да изпитат хубава емоция".

11863313_1500360186944111_5741784474728813182_n

За финал с Петър обсъждаме и персонала на центъра, който е строго квалифициран и "проверен". А всеки посетител на Vibes Health & Fitness, който пожелае, може да получи изготвена специално за него тренировъчна програма, диета и редовно следене на постигнатия прогрес.

Лично аз вече реших за себе си, че със сигурност ще посетя отново залата на "Шейново" 7, защото идеята за един малко по-различен фитнес център ме грабна напълно. А вие готови ли сте да направите нещо хубаво за себе си?

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни