"Вечерята" е най-продаваният роман на холандския автор Херман Кох, а през месец октомври театър "София" ще представи постановка, базирана върху книгата.

Прочетете ТУК нашето ревю на "Вечерята".

Херман Кох е един от най-успешните холандски автори на нашето време. Роден през 50-те години на миналия век в Арнхем, днес Кох може да се похвали със заглавия, преведени на множество езици, и продадени в милиони бройки.

Несъмнено "Вечерята" е една от визитните картички на Херман Кох. Романът, който е преведен на 55 езика, разказва за срещата между две двойки в скъп ресторант в Амстердам. По-специалното на тази среща е фактът, че техните деца са извършили заедно ужасяващо престъпление. Действията им са запечатани на камера и са показани по телевизията, но властите са неспособни да ги идентифицират. Срещайки се в ресторанта за вечеря, четиримата възрастни трябва да решат как да постъпят в ситуацията, знаейки че това са именно техните деца.

Както сами можете да се досетите, тук основната дилема е дали те трябва да защитят децата си, незасивисимо от това, което са извършили, или трябва да ги оставят да поемат отговорност и да понесат вината си. Тази дилема силно раздвоява родителите по време на тяхната вечеря, а напрежението между тях не спира да нараства. Херман Кох разказва историята си по един зашеметяващо майсторски начин, а читателите не спират сами да си задават въпроса - "Как бих постъпил аз?"

В Холандия, Италия и САЩ се създават игрални филми, базирани върху книгата. Сред актьорите в американската версия е Ричард Гиър.

Вечерята
Корица на "Вечерята" от Херман Кох

През месец октомври "Вечерята" ще се проведе и в един от най-качествените театрални "ресторанти" в столицата, а именно - театър "София".

Режисьор на постановката ще бъде Пламен Марков, а участие в нея ще вземат Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев и Пламен Манасиев, както и студенти от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар