Първата изцяло българска официална FIFA купа, ползваща дълбоката интеграция на ESL директно в мрежата на PlayStation 4, ще се проведе през втората половина на февруари с награден фонд от 2000 лева. Квалификациите ще бъдат на 18 февруари, а финалите ­на 25-и и 26-­и.

Надпреварата започва в 14 ч. на 18-­и, като играчите трябва да са отбелязали България като регион в PlayStation настройките си, както и на уебсайта ESL Play. Няма такса за участие, единственото изискване е възрастта на състезателите да е над 14 г., поясняват организаторите.

Освен паричния награден фонд, участниците в Купата, които членуват във Фейсбук групата, ще имат шанса да спечелят и контролер Razer Raiju чрез специална томбола.

Целият турнир ще протече с директни елиминации, като подробни правила за Купата и указания за регистрация могат да се видят на страницата на надпреварата.

Инициатори на шампионата са Фейсбук групата PlayStation Network – Bulgaria (psn.bg) и Ozone.bg, a организатор е международната организация ESL.

“Основният досег с нашите клиенти се случва онлайн в рамките на Ozone.bg, но винаги сме се старали да се срещаме с гейминг­общността и в друга среда. Това често е означавало сами да организираме турнири, шоумачове и други събития,” коментира Иво Джоков от Ozone.bg. “Доволни сме, че за този турнир не трябва да разчитаме само на собствени усилия, а имаме такива опитни партньори като PSN и ESL.”

“Ние, от PlayStation Network­ Bulgaria (psn.bg), вярваме, че подобни турнири ще се превърнат в традиция за групата ни и искаме да изкажем благодарности към Ozone.bg и ESL за огромната подкрепа, без която не бихме се справили!”, казва Oggy Gеorge – администратор на популярната група във Фейсбук и добавя: “Турнирите ще бъдат такива, каквито винаги е трябвало да бъдат ­ безплатни, удобни и вълнуващи!”

“Много сме щастливи, че вече и в България могат да се провеждат турнири от такъв мащаб и има толкова много запалени играчи”, казва Мартин Кадинов – регионален мениджър на ESL за югоизточна Европа. „ESL, със своята дълбока интеграция в PlayStation, предлага лесно и удобно организиране и участие в esport турнири. Това е първия подобен в България, като предвиждаме организирането на много други.”

FIFA 17 е един от най­големите хитове сред геймърите както в световен мащаб, така и у нас. Страната ни пък се гордее и с професионални играчи с множество отличия на глобално ниво. Ярък пример е Станислав Чакъров, известен като WickyBG, който има завоювани не само национални, но и европейски титли, а през 2011 стана шести в света.

Организаторите обещават предстоящият турнир да се проведе изключитлено високо ниво, като гаранция за това е богатият опит на всеки от тях:

ESL е най­голямата организация за eSport събития в света, като нейните шампионати се провеждат със съдействието на гигантите в разработката на игри като Blizzard, Valve, Riot Games и Microsoft и са гледани от десетки милиони зрители. Тя е и най­старата функционираща организация с тази дейност благодарение на основаването си през 2000 г.

PlayStation Network – Bulgaria (psn.bg) е бързо развиваща се Фейсбук група с над 5500 членове, с идеална не­комерсиална цел, в която притежатели на конзолите на Sony могат да обменят опит и впечатления на български език. В групата често се организират турнири от по­-малък мащаб, в които участват все повече играчи.

Ozone.bg е един от най­-големите онлайн магазини в България и вече девета година е лидер в сегмента “борба със скуката”. На сайта могат да бъдат намерени, както игри, конзоли и периферия, така и книги, пъзели, настолни игри, играчки и технологични джаджи ­ всичко, което може да послужи за по­забавното прекарване на свободното време.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар