Твърде възможно е да трябва да почакаме още поне три години, преди да видим нов филм от вселената на "Междузвездни войни", пише Screen Crush.

Изданието напомня, че към момента Lucasfilm са силно фокусирани върху съдържанието, което се осигурява под формата на сериали за стрийминг платформата Disney+. Вече успяхме да се насладим на някои отлични предложения, като например продукциите за Мандалореца, Боба Фет, Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор. В основата на "Междузвездни войни" обаче винаги са били филмите, поради което все някога франчайзът трябва да се завърне и на кино екран.

Последният засега филм гледахме през 2019 година, когато третата трилогия завърши с Епизод IX "Възходът на Скайуокър". Повечето фенове обаче по-скоро биха искали да забравят за въпросната трилогия, която бе първа след придобиването на Lucasfilm от страна на Walt Disney.

По-рано тази година Lucasfilm загатнаха за нови проекти, които бихме могли да видим на голям екран. Сред тях са продължение на "Възходът на Скайуокър" с Дейзи Ридли в ролята на Рей, както и филм за корените на джедаите, който ще върне историята доста години назад. В същото време упорито се говори и за филм тип "Отмъстителите" на Marvel, който да събере заедно някои от големите герои от сериалите, които излязоха в Disney+. Тук обаче проблемът би бил във времевите линии, които все пак са различни за различните сериали.

Според последните промени, които Walt Disney направиха в календара си от събития, следващят филм от вселената на "Междузвездни войни" би трябвало да излезе на кино екран в средата на 2026 година. Макар и това да не е потвърдено официално, според повечето експерти това ще бъде филмът за Рей Скайуокър с Дейзи Ридли в главната роля. Макар и персонажът на Рей далеч да не е любим на феновете, или поне повечето от тях, все пак Disney и Lucasfilm явно са решили да предприемат подобен риск.

В календара на Walt Disney се вижда и втори проект от "Междузвездни войни", планиран за коледните празници на 2026 година. И тук обаче все още е твърде рано да се каже за какво точно става дума.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар