Топ 10 Måneskin факта, които ще ви заинтригуват

Måneskin е италианска група, която доведе до екстаз привържениците на рока през последните месеци. Историята на този "пожар", наречен Måneskin, е изключително интересна – също като самите тях, дори и по отделно.

Истината е една – това са провокаторите на новото време, които успяха да завладеят всички по света – не само с ексцентричността си, но и с неоспоримия си талант.  За светкавично бързо време, Måneskin се изкачиха до челните места във всички класации. Е, ние нямаше как да пропуснем да отбележим десет факта за рок групата Måneskin, които със сигурност ще ви заинтригуват!

1. Групата Måneskin е създадена през 2016 година

Всички членове на рок бандата Måneskin се срещат докато учат в гимназията, намираща се в Монтеверде, Рим. И така, през 2016 година, групата е факт. Нейни членове са Damiano David (вокалист), Thomas Raggi (китарист), Victoria De Angelis (басист) и Ethan Torchio (барабанист).

2. Måneskin и значението му

Името е избрано доста случайно. В истинска дилема - как да се казва новосформиралата се група, членовете молят басистката на Måneskin - Victoria да започне да изброява различни думи на датски, защото е наполовина датчанка. Естествено, те трябвало и да звучат добре! Накрая решават, че Måneskin е идеалното име, макар че няма нищо общо с групата. И така, "лунната светлина" (какъвто е преводът на Måneskin) озарява техния път. След победата в "Пулс" - известен, местен музикален конкурс за новосъздадени групи, те решават, че името им носи късмет и така остава непроменено и до днес.

Måneskin
Måneskin

3. От улицата до сцената

Да, преди да добият известност, Måneskin са изнасяли представления на улицата. Вече нещата са различни – всеки очаква с нетърпение групата да обяви концерт в дадената държава, за да отиде и да се наслади на тяхната музика. След Евровизия 2021 нещата за тях се променят коренно!

4. Måneskin участват в X Factor

Макар, че може би, Måneskin не са били до толкова познати на света, то в Италия нещата не стоят точно така. Тяхната звезда започва да изгрява през 2017 година, където те се явяват на X Factor и заемат почетното второ място. С изпълнението си на песента "Chosen", която е и авторска, печелят любовта на всички, но грандиозният успех идва няколко години по-късно – с Евровизия 2021!

Måneskin
Måneskin

5. Италия бе без победа на Евровизия от цели 31 години.

Да, след дълго чакане, Måneskin върнаха Италия обратно в играта! И то наистина подобаващо. Макар, че журито явно беше на друго мнение, хората от малките екрани гласуваха категорично. Благодарение на зрителския вот, на Евровизия 2021, рок групата Måneskin грабна първото място и сърцата на всички с песента "Zitti e buoni". Истинска наслада, която е само бляскавото начало на музикалната им кариера!

6. Скандалът на Евровизия 2021 със специалното участие на Måneskin

Групата Måneskin изгражда дързък и нахален имидж, но всъщност характерите на всички членове са далеч от това. Интересен факт е, че финалът на Евровизия бе истински скандал. По време на живото излъчване, в един от кадрите, изглежда, че Damiano David употребява наркотици. Страхотният италианец отрече всичко и дори сам предложи да се подложи на тест за наркотици. И да, тестът бе отрицателен! Също така, групата беше поканена на пресконференция, в която Damiano разясни ситуацията – защо се е навел над масата и как причината просто е била счупена чаша от Томас. Макар, че се опитаха да ги сринат, младите рок звезди не се предадоха. Също, много хора споделят, че Damiano всъщност е много кротко и скромно момче, макар със сценичното си поведение да разкрива тотално различен образ.

Måneskin
Måneskin

7. Сърцето на Damiano David вече е откраднато

Съжаляме, дами! Да, факт. Момичето, с което Damiano има връзка и то не от скоро, се казва Giorgia Soleri. Тя е известен блогър, притежаващ хиляди последователи в платформата Instagram. Също е и феминистка. Въпреки дългогодишните си отношения, Damiano и Giorgia не афишират с тях в интернет пространството. Само е факт едно – любовта към татуировките и на двамата. Дори последният сингъл – "MAMMAMIA" вече е татуиран върху тялото на Damiano.

Бонус факт: Damiano също е фен на футболния клуб Рома.

8. Victoria de Angelis подкрепя движението Black Lives Matter

Зад това мило и красиво лице, всъщност се крие тъжна история. Майката на Victoria - Jeanett е починала преди пет години. Красавицата от Måneskin споделя, че това просто я е пречупило, но въпреки всичко – ето я днес. Преуспяваща и покоряваща нови върхове. Със сигурност, всяка майка би била горда с такова дете!
Вики също подкрепя движението Black Lives Matter и обожава своето куче, на което винаги отделя специално внимание.

Бонус факт: Както Victoria, така и момчетата от Måneskin подкрепят LGBTQ+ обществото.

9. Освен барабанист, Ethan Torchio е и модел

Нашият любим Ethan - дългокосият изкусител, който всъщност е и модел за известни брандове - да! Освен невероятен с барабаните, той ни и пленява на модния подиум. А дори скоро цялата група Måneskin представяше италианската марка Gucci!

Бонус факт: Барабанистът също обожава животни и ги третира като хора.

Бонус факт: Дори и да не му личи, Ethan обожава храната. По-специално бургерите и пържените картофки, но с перфектната му физика, това дори не ни е идвало на ум!

10. Най-младото звено на Måneskin - Thomas Raggi

Да, Thomas е най-малкият от всички, но пък е страхотен – запомнящ се и предизвикващ буря от емоции със своето нестандартно излъчване. Младокът обожава китари, та дори има цяла колекция!

Също като Damiano, татуировките не са му чужди, но пък не са и толкова на брой.

Бонус факт: Домашният му любимец е... пираня.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни