The Morning Show – сериалът, който си струва да гледате

Премиерата на The Morning Show беше на 1-ви ноември 2019 г. И макар досега да е излязъл само един сезон от десет епизода, той се превърна в сериала, за който всички говорят.

Как се ражда идеята?

The Morning Show, познат още и като Morning Wars, е базиран на книгата на журналиста Браян Стелтър – Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV. В края на 2017 г. Apple TV+ обявяват, че са дали зелена светлина на проекта, поръчвайки два сезона от по десет епизода всеки. Снимачният процес започва в началото на 2019 г., като всеки епизод струва на компанията 15 млн. долара.

Теми, които засяга

Алекс Лийви (Дженифър Анистън) е водеща на сутрешния блок на една от най-големите национални телевизии. След като водещият й партньор Мич Кеслър (Стийв Карел) е уволнен заради обвинение в сексуално посегателство, тя се бори да запази работата си на фона на хаоса, предизвикан от скандала. Импулсивната журналистка Брадли Джаксън (Рийз Уидърспун) се оказва неочаквано решение на проблема.

 

Сериалът е фокусиран върху задкулисните машинации, вечното съревнование между телевизиите, неблагоприятната, дори агресивна работна среда, злоупотребата с власт и прикриването на престъпления, насилието, отношенията и неравенството между мъжете и жените, пристрастното представяне на информация и напрегнатото ежедневие в телевизията.

Майсторски е показано какво въздействие има всичко това върху работещите в тази среда.

Впечатляващият актьорски състав, включващ Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун, Стийв Карел, Били Крудъп и Марк Дуплас, представя убедително сложните персонажи. Интересен факт е, че екипът на сериала е предимно от жени.

The Morning Show

Отзиви

Книгата на Браян Стелтър получава противоречиви оценки за разлика от сериала. За успеха на The Morning Show свидетелстват не само подкрепата на зрителите, а и множеството номинации, които получава.

Сериалът е номиниран в девет категории, три от които са за "Златен глобус". Дженифър Анистън триумфира на церемонията на Гилдията на филмовите актьори (SAG Awards), печелейки приза за най-добра актриса в драматичен сериал. Били Крудъп пък си тръгна със статуетка за най-добра поддържаща роля от телевизионните награди „Изборът на критиците“.

Миналата седмица обявиха и номинираните за "Еми". The Morning Show получава осем номинации, сред които за най-добър актьор (Стийв Карел) и за най-добра актриса (Дженифър Анистън) в драматичен сериал.

Какво да очакваме в следващия сезон?

Още първата седмица след премиерата на първи сезон, Apple TV+ потвърждава, че ще има втори. Заради ситуацията с COVID-19 обаче в средата на март снимачният процес е преустановен. Все още няма конкретна дата, но се предполага, че премиерата на новия сезон ще е през ноември.

Финалът на първи сезон остави много сюжетни линии, които тепърва ще се развиват. Логично е действието да продължи там, откъдето спря. Но какво друго би могло да се включи?

The Morning Show

Макар вероятността да е малка, все пак не е изключено да видим отразяването на президентската надпревара, която предстои в САЩ през есента, въпреки че от екипа на сериала казват, че има достатъчно други важни теми, на които да се наблегне и не искат да се намесват в политиката.

Друга възможност е да ни покажат как кризата с COVID-19 афектира медиите. Отвъд океана дори се твърди, че целият сценарий за втори сезон е пренаписан, за да се включи темата. До момента обаче никой от екипа не е потвърдил или отхвърлил слуховете.

The Morning Show

Това, което знаем със сигурност, е, че новият сезон ще е също толкова драматичен, колкото и първия. Ако не и повече.

The Morning Show е сериал, който всеки трябва да гледа, защото разкрива и двете страни на монетата. Има смелостта да покаже този свят отвътре с всичките му грозни страни, невидими за зрителите. Представя теми, които са се превърнали в табу, обрисувайки какво действително се случва зад кадър, където няма правила и никога не знаеш кой ще нанесе решаващия удар в този океан, пълен с акули.

Ива Ризова

Студентка по журналистика, намираща вдъхновение навсякъде около себе си. Обича да изследва необятния свят на литературата и киното. "Никога няма да преплуваш океана, ако те е страх да изгубиш брега от погледа си." - Христофор Колумб

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни