Един от водещите сериали на Apple TV+ THe Morning Show се завръща с втори сезон през септември.

Базираният на книгата на журналиста Браян Стелтър – Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV – сериал, е финансиран за два сезона или общо двадесет епизода още с одобряването на проекта от Apple TV+ през 2017 г. 

Преди кризата с коронавируса да се разрастне, вторият сезон трябваше да се появи през ноември 2020 г. Както много други телевизионни и кино проекти обаче и снимките на The Morning Show са преустановени. 

Със старта на снимачния процес през зимата Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун започнаха да споделят снимки от сета, а за радост на феновете, миналия месец излезе и дългоочакваният трейлър на новия сезон, разкриващ премиерната дата – 17 септември.

 

Успехът на първи сезон

Дори пандемията не успя да помрачи успеха на първите десет епизода. The Morning Show получава осем номинации за награда „Еми“ и три за „Златен глобус“. Дженифър Анистън (Алекс Ливи) спечели наградата за най-добра актриса в драматичен сериал на Гилдията на филмовите актьори (SAG Awards). „Изборът на критиците“ пък отличи Били Крудъп (Кори Елисън) като най-добър актьор в поддържаща роля. 

Шоуто спечели зрителите със смелостта си да покаже грозния и покварен образ на медийната среда, скрит от очите на публиката, и въздействието, което оказва върху хората, които са част от този свят. 

Какво да очакваме в новия сезон?

Трейлърът на втори сезон загатва амбиция за повтаряне успеха на първия. Действието ще продължи точно там, откъдето спря. От познатия ни актьорски състав ще видим Дженифър Анистън, Рийз Уидърспуун, Стийв Карел, Били Крудъп и Марк Дуплас.

Освен тях обаче има и нови попълнения: Джулиана Маргулис, Грета Лий и Хасан Минхадж, които съдейки по трейлъра ще изиграят важни персонажи. Твърди се, че Маргулис ще влезе в ролята на новата водеща в UBA News.

Известно е, че преди снимките да бъдат спрени, вече са били заснети два епизода. Както при ситуацията с набиращото сила движение #MeToo, създателката на сериала Кери Ерин решава целият сценарий да се пренапише, за да включва COVID-19 и да покаже промяната в работата на медиите.

По думите на режисьорката Мими Ледър не е било възможно да се избегне тази тема: „Ние се занимаваме с болестите на света, расизма, несправедливостта и всичко друго, което се случва в едно сутрешно шоу. И тогава идва темата „Ковид“, точно както се случи във всяко истинско телевизионно предаване.“

Изхождайки от трейлъра, вероятно ни очакват изключително вълнуващи десет епизода, които да ни убедят, че чакането си е струвало. А до 17 септември остават само два месеца...

Автор

Студентка по журналистика, намираща вдъхновение навсякъде около себе си. Обича да изследва необятния свят на литературата и киното. "Никога няма да преплуваш океана, ако те е страх да изгубиш брега от погледа си." - Христофор Колумб

Напишете коментар