Кое е нещото, което ни сплотява като семейство? Да седнем заедно около масата на вечеря. Да споделим как е минал денят ни. Да се изслушваме, да си помагаме, да се уважаваме. 

Еднозначен отговор няма и дефинициите са толкова, колкото и семейства има на този свят. Едни откриват семейното щастие в уикенд на дивана, играейки телевизионни игри, а други го търсят в кратки екскурзии през уикендите. За някои то се крие в разкривената детска рисунка, а за други - в съвместното украсяване на елхата. Но ключовата дума е една: заедно.

Срещаме се със Сузана и Златко, чиито личен и професионален живот са посветени на семейството. Двамата създават бранда TERRA CAELI, предлагащ еднакви дрехи за цялото семейство. И понеже вярват, че личното отношение е най-важният компонент за добре свършена работа, решават сами да бъдат модели на своите дрехи. Но придружени от най-важния човек в техния свят: очарователната им дъщеричка.

Поръчай тук

Отваряме прашните латински речници, за да разгадаем откъде идва името ви – защо TERRA CAELI, какво означава и как ви вдъхновява?

Нашите отношения и общи интереси се градят на взаимно допълване. То е и водещ фактор в създаването на TERRA CAELI. Както във всяко начинание, така и в идеята за възникване на бранда, ние сме вложили част от нас и от нашето семейство. Оттам идва и името – TERRA (от лат. земя) CAELI (от лат. въздух). Това са елементите, към които принадлежат нашите зодиакални знаци (Козирог и Водолей). Който се интересува от астрология, знае, че тази комбинация се базира на перфектно допълване. Може би за това двамата сме толкова добър отбор.

Поръчай тук

Как двама юристи решават да се впуснат в света на модата?

Вероятно има нещо странно в това наше решение, защото често се налага да отговаряме на този въпрос. Обикновено отговоряме със заучени реплики: „Реализацията на млади юристи в България е много трудна... нужни са много време и усилия...”. Истината е, че това е нашето оправдание (усмихват се). Всъщност винаги сме мечтали да се занимаваме с нещо, в което да вложим душа и сърце. Нещо, което да сплотява нас като семейство, да сплотява и други семейства. Така се роди идеята за TERRA CAELI. В това наше начинание ние влагаме част от себе си, правим всичко с много любов и желание, и ще продължим да се развиваме в тази насока. Имаме много идеи, които предстои да бъдат реализирани.

Поръчай тук

TERRA CAELI е изцяло семеен бизнес, защото и малката ви дъщеричка е ключова част от фотосесиите. Може ли да се каже, че тя е една от причините за създаването на бранда?

Тя е причина не само за създаването на бранда. Тя е смисълът на живота ни! Едва след като тя се появи усетихме силата и истинския смисъл на думата „семейство”. Преди това двамата имахме много мечти, които сега, заедно с дъщеря ни, можем да сбъднем. Тя ни даде силата да превърнем мечтите в планове, които да следваме и реализираме с цялото си сърце. Е, фотосесиите не са най-любимата ѝ част и са забавни само около минутка (смеят се). Но пък се справя перфектно.

Поръчай тук

Трудно ли е да се измисли дреха, подходяща едновременно за мъж, жена и дете? Има ли правило, което следвате, докато работите по дизайните?

По отношение на дизайните, следваме едно-единствено правило – детето да изглежда като родителите, а не те като деца. Всяко дете се радва, когато прилича на мама и тати. По-скоро сме фокусирали вниманието и усилията си в избора на материя. Винаги залагаме на качествена, памучна материя. Не бихме могли да правим компромиси с качеството на дрехи, които ще бъдат облечени на деца. Трудността, може би, се изразява в това, че се стараем моделите да бъдат достатъчно стилни, за да могат да се носят и отделно от комплекта, и същевременно – да са удобни за дечицата. Затова и стартирахме с по-спортни предложения.

Екипите на TERRA CAELI са много подходящи за семейни разходки и приключения. Обмисляте ли обаче въвеждането и на официална линия?

Не само го обмисляме. Вече работим по създаването на по-елегантни модели, които ще са подходящи за официални поводи. Ще се радваме нашите клиенти да ни се доверят и при отбелязване на важни семейни събития.

Наближават Коледните празници и ние вече си представяме семеен уют и снимки край елхата. Кои са вашите топ предложения за еднакви дрехи, с които да облечем себе си и децата?

Всъщност огромният интерес и популярността, която набираме с изненадваща скорост, ни свариха неподготвени. Дори не сме предполагали, че с такава сила и бързина ще се разпространи нашата идея и не бяхме предвидили колекция с коледни мотиви. А всеки ден ни питат дали предлагаме такава. Тази година, като начинаещи в бранша, си прощаваме, но догодина – със сигурност ще зарадваме много семейства с уникална и различна коледна колекция. Обещано!

Въпреки това обаче си имаме любими модели, които бихме препоръчали за празниците. Снимките можете да видите в настоящето интервю.

Поръчай тук

Как можем да поръчаме семеен комплект и колко време отнема доставката му?

Може да ни намерите на фейсбук страницата ни – Еднакви дрехи за цялото семейство TERRA CAELI – и да поръчате на лично съобщение. Всички артикули са налични и срокът за доставка е до 3 работни дни. Макар че голяма част от нашите клиенти знаят, че поръчката им почти винаги пристига още на следващия ден. Обмисляме и изработката на уебсайт с цел по-улеснена поръчка и по-добра прегледност на артикулите. Но на този етап предпочитаме да запазим личния конктакт с клиента при поръчка и получаването на обратна връзка и отзиви след това. А фейсбук предразполага към това.

Поръчай тук

Декември е време за равносметки: с какво ще запомните 2017 и какво си пожелавате за 2018 година?

2017 година за нас беше сбъдната мечта. Надхвърлихме собствените си очаквания и осъществихме голяма част от плановете си. За 2018 си пожелаваме здраве и много енергия, защото ще ни трябват (усмихват се). Щом се обичаме, щом сме здрави ние и близките ни, всичко друго бихме могли да постигнем.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар