Тенденциите, които превземат дома през 2020 г.

Вероятно вече сте чули, че 2020 г. според китайския календар, е годината на металния плъх. Но какво означава това. Според тълкуванията, новата година ще постави със себе си и ново начало. Причината за това е, че плъхът е първото от дванадесетте животни, с което започва цикълът на обновление. Много астролози предвещават, че следващите месеци ще бъдат успешни, изпълнени с креативна енергия и финансово благополучие. Що се отнася до дома, 2020 г. е чудесно време да внесете промяна и да започнете дълго отлагания ремонт или козметично освежаване. Но преди да го направите, първо разберете какви ще са тенденциите в интериорния дизайн, които ще превземат дома в годината на металния плъх. Ако сте любопитни да разберете, в следващите редове сме подбрали най-интересните от тях. Вижте кои са те:

Класика в синьо

Класическото синьо е цветът, който ще преобладава в интериорния дизайн през тези 12 месеца. Възможно е вече да сте го забелязали навсякъде около Вас - не само за мебели, но също така и дрехи, грим, аксесоари и къде ли още не. Но питате ли се защото точно класическо синьо и какво го прави толкова специално? Причината е, че то беше избрано за цвят на 2020 г. от Американския институт за цветовете - Pantone. Експертите го определят като цвят, който  създава усещане за спокойствие, свежест и обновление.

Уют и природни материали

Естествените материали ще бъдат поставени на пиедестал през 2020 г., а по всяка вероятност няма да изгубят своето влияние и през следващото десетилетие. Причината за това е, че хората в глобален мащаб все повече обръщат внимание на климатичните изменения и се стараят да водят начин на живот, който не вреди на околната среда. Проявленията на тази тенденция ще откриете в дървени мебели, плетени кошници и саксии, украшения за стена, направени от дърво, тръстика, миди и др.

Уютът е водеща идея, затова камините в хола ще бъдат силен акцент. Разбира се, освен красив декор, те трябва да бъдат функционални и да отопляват ефективно. Ако решите да заложите на този тренд, камини от Stopli.me предлагат голямо разнообразие от различни модели, които отопляват дома и му придават стилно излъчване.

Стените вече не са скучни

Традиционно сме свикнали стените в дома да бъдат изчистени, едноцветни или в най-добрия случай с неутрални тапети. Е, годината на металния плъх е решила да бъде по-дръзка и да не робува да обичайните разбирания. Затова стените ще бъдат много силен акцент в дома. Изключително модерни са т.нар. 3D стени, които са украсени в различи триизмерни форми и имат видим релеф. Другата възможност са цветните стени - с ярки цветове или красиви флорални мотиви, които също ще бъдат много актуални.

Извитите форми заместват ъглите

Извитите форми определено ще доминират над правите линии и ъглите. Стилът характерен за 60-те и 70-те години на миналия век се завръща с ново и модерно излъчване. Този силует ще откриете както при диваните, така и масите и огледалата. Може лесно да ги приложите в декорацията, избирайки извити и несиметрични елементи, които да украсят стаята  и да придадат ново усещане.

Минимализъм срещу максимализъм

Ако си мислите, че отговорът е някъде по средата, грешите. Според специалистите в интериорния дизайн 2020 г. ще варира в крайностите. На почит са както изчистения и минималистичен дизайн със скандинавски привкус, така и максималистичния и дори натруфен дизайн, с богата украса, като от традиционна италианска къща. Затова най-добре преценете кое от двете се вписва във Вашия начин на живот и цялостен мироглед и заложете на него.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни