Мъка ни е. Сгъваме мълчаливо цирка – палатка, 6 хамака, лампички, флагчета и Жизелката. Жизел е пластмасов манекен. Обича да ходи на плаж и на бар. Побира около две бутилки ром в себе си и е  идеална компания за парти. Когато има кой да я носи.

Как се става къмпингар? Едни го наследяват по линия на семейството, други се палят покрай приятели, а трети попадат случайно и забравят да си тръгнат. Правим по някой и друг тегел до Смокиня, Каваци и Корал, но само на Градина се чувстваме у дома. Магия някаква ни се случва.

Драсваме клечката на планове и се понасяме по доволството на вълните. Носим си Dixit, но не играем. И книги си носим, и все не ги дочитаме. Постоянно се лутаме между редовете на новите ни спомени. Возим се на стоп с още 8 човека  до съседния бар. Играем хоро по изгрев слънце и не забравяме да си изгубим половината покъщина.

Преди дни сме пристигнали сезон да изпращаме. Кацаме на пясъка и по проста сметка наброяваме 8 от 12 човека на плажа. Рай райски. Вечерта с кротка стъпка се насочваме към Баш Бара, а на вратата ни посреща тълпа с оферта. Да се снимаме в късометражен филм  срещу пица и няколко табли с текила. Богата работа!

Нощуваме на метри от бара. На Offshore кемпа и палатка ще те научат как се вдига, и хамак как се връзва. Гладен, жаден и без компания няма да останеш. Та макар компанията  да си има 4 крака и от време на време да те лае за атмосфера. И да си най-завършеният социопат – гориш, хората искат да си общуват и не чакат покана да те заговорят. На третия ден в баните вече си виждал половината си комшии голи и това спира да е нещо изключително. Змия да видиш – пак ще извикаш някой да ти помагага и още 5 ще се присъединят да наблюдават изкъсо спасителната акция. Задружност кипи. Свиквай!

Връщаме се към инструкциите за начинаещи и малко практическа реалност. Не очаквай да се влюбиш в живота на къмпинг, ако:

  • Къпането със студена вода не ти е любимата дисциплина.
  • Не обичаш кучета.
  • Обичаш Фики.
  • Имаш фобия от буби, буболечки и змиички. (Последните се срещат рядко, но пък се помнят дълго).

Ако обаче си готов да спиш под милион и една звезди. Да вечеряш филии с лютеница. Да споделяш шотове и парацетамоли в добро и зло. А перманентният пясък в ушите и обувките не те притеснява. Ахой и добре дошъл!

Някои хора имат бензин в кръвта. Ние си имаме пясъци, залези, фойерверки и раници, пълни с истории за внуците. И така до следващото лято на Градина.

P.S. Когато си в "Градина", не пускай рано сутрин Фики, дори по погрешка. Рискуваш компанията ти рязко да се увеличи с минимум един смок. Да не кажеш, че не сме предупредили.

Съветът на Vibes.bg: За най-доброто къмпинг оборудване, проверете цените на occ.bg.

Снимки: 

Лора Кънева

Offshore Camp

Автор

Александра е едно от най-артистичните открития на VIBES. Живее в ритъма на модерната София, едновременно с това прехласвайки се по нещо старо, нещо синьо... Огнена по душа и зодия, Алекс е олицетворение на съвременното и динамично градско момиче, което обожаваме.

Напишете коментар