Един от основателите на VIBES Станислава Симидчийска говори за бутиковия онлайн магазин за дрехи втора ръка TryAgain. Тя даде интервю за ежедневника "24 часа" и разкри детайли относно една от мисиите на магазина, а именно - опазване на природата и околната среда. Именно за това спомагат дрехите втора употреба, тъй като не е тайна, че именно модната индустрия е един от големите замърсители на нашата планета.

Наскоро Станислава и TryAgain бяха отличени в ежегодния конкурс на "24 часа" - "Големите малки", отличаващи малки бизнеси, но с големи каузи.

По този повод Стаси заяви: "Признанието е огромно. Да бъдем не просто забелязани, а отличени от институция, каквато е “24 часа”, е ценна награда за онлайн магазин като нашия, който тепърва прохожда.

Но ето, че първите стъпки са направени, сега остава да задържим посоката. Искрено вярваме, че предлагаме нещо, което почти отсъства от пазара, а именно: не дрехи на килограм, а дрехи, подбрани с внимание. Дрехи с отлично качество. Дрехи, нови с етикет. Дрехи, зад които стои кауза не просто на думи.

Защото е лесно да кажем, че помагаме на природата, продавайки секънд хенд, но истината е, че действията зад думите имат по-голяма тежест. И ние се стараем да говорим именно чрез тях. Затова и към всяка поръчка над определена стойност подаряваме бурканче мед от български производител - за да дадем заедно своя принос и в опазването на пчелите, и в подпомагането на родните пчелари."

Относно продължаващата битка за по-чиста природа, Станислава каза: "Днес разграничаването от пластмасата в ежедневието не е прищявка, а начин на мислене. Многократната употреба на различните пособия от ежедневието не показва липса на средства, а наличие на мисъл за природата. Всичко това намира отражение и в модата. Смятам, че времето на препълнените гардероби и обличаните по веднъж дрехи отминава. По-добре да имаме по-малко, но по-качествени облекла. Такива, които се съчетават лесно. От добри материи. Които не са зависими от тенденции, а са по-скоро класики."

Цялото интервю на Стаси с "24 часа" можете да прочетете ТУК.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар