Имате ли навика да си плащате за "премиум" акаунт в Spotify? Ако отговорът е "да", следната информация вероятно ще ви зарадва. А ако е "не", то може и да се замислите, дали не си заслужава да отделите въпросните десетина долара на месец. Със сигурност си заслужава, защото предполагаме, че никой не обича да слуша реклами.

По непотвърдена информация, компанията за онлайн стрийминг на музика планира да предостави сериозни привилегии на хората, които заделят от месечния си бюджет, за да се сдобият с пълните услуги на софтуера.

Според Digital Music News, Spotify ще започне да осигурява контент, който ще бъде достъпен единствено за хората, които си плащат за услугата. Или иначе казано - хората, които ползват софтуера без да си плащат, ще могат да преслушват по една или две песни от съответен албум, докато за "премиум" потребителите той ще бъде напълно достъпен. За едните това звучи малко дискриминационно, но пък за другите е направо супер.

Смята се обаче, че промяната със сигурност няма да влезе в сила поне до 2016 година. Остава да видим и дали Spotify все пак няма да реши да даде "задна" на подобна идея, защото доста хора могат да се почувстват ощетени. Но пък как можеш да си ощетен за нещо, за което така или иначе не плащаш? Това вече е добър въпрос.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар