Най-добрите гейминг реклами - наистина си струва да си ги припомним.

Колкото и да е стойностен един продукт, слабата маркетингова кампания и рекламна стратегия могат да повлияят изключително сериозно на комерсиалния му успех в последствие. Поради това и големите компании отдавна разчитат на доказани професионалисти, що се отнася до този сегмент от бизнеса. Добрата реклама е способ, който може да направи успешен дори продукт, сериозно отстъпващ на конкурентите си.

Днес ще разгледаме рекламните стратегии в света на видео игрите и интерактивните забавления. Подбрали сме ви реклами, които смятаме, че са се оказали доказано успешни за компаниите и брандовете, които представляват. Насладете им се:

Life is Too Short на Xbox

 

Тази реклама на първия Xbox бе забранена в последствие, като не е трудно да се види защо - тя е просто откачена! Видеото проследява живота на новородено бебе, изстреляно от утробата на майка си, което остарява, летейки във въздуха, за да се приземи директно в ковчега си. И всичко това, придружено от слогана "животът е твърде кратък". Не сме сигурни, колко Xbox-а са били продадени заради тази конкретна реклама, но пък тя е наистина забавна.

Sega Genesis от 1993 и удар под кръста за Nintendo

 

Ако сега двата големи лагера в света на конзолния гейминг са разделени между PlayStation и Xbox, то беше време, когато подобна бе ситуацият между Sega и Nintendo. От Sega обичаха да изтъкват предимствата на своята конзола и "нещата, които тя може, а Nintendo не". Тази реклама е и хубав пример за това.

PlayStation 9? Да, PlayStation 9!

 

През 1999 година от Sony ни изненадаха с футуристична реклама, предсказваща как би изглеждал геймингът в края на 21-и век. И когато, поне според тях, хората биха се радвали на конзола с име PlayStation 9. Ако не друго, те поне са оптимисти за дългосрочното бъдеще на конзолата си.

Nintendo GameCube от 2001

 

По време на GameCube ерата, Nintendo имаше какво да наваксва. Първата конзола на PlayStation доминираше на пазара, поради което конкурентите на Sony бяха длъжни да удвоят усилията си, за да не изостанат твърде много. Тази реклама е един от примерите, как от Nintendo решиха да подобрят и рекламните си клипове, стремейки се към водещата позиция на пазара.

"Stand Off" на Xbox 360

 

Една от най-добрите реклами на Xbox, която от Microsoft така и не позволяват да бъде излъчена в телевизионен ефир. Това обаче е без значение, защото благодарение на силата на интернет, видеото е гледано милиони пъти.

"Double Life" на PlayStation

 

Една от рекламите на PlayStation, добили култов статут сред почитателите на конзолата. Рекламата е пусната през 1999 година и е предазначена за европейския пазар. И сме напълно съгласни с нея. Нима, ние - геймърите, не живеем в действителност двоен живот? Но нямаме нищо против, напротив - обожаваме този факт!

"Стражари и апаши" на Xbox 360

 

Страхотна реклама със страхотен twist в края. Кой не е играл на стражари и апаши като дете?

"Mountain" на PlayStation 2

 

Тази реклама на PlayStation 2 малко ни напомня на филма "Световна война Z" с Брад Пит, но това са подробности. Важното е, че е наистина добра.

"Голфъри срещу порнозвезди" на PlayStation 2

 

Смятаме да оставим тази реклама без коментар. Тъй де, нужен ли е изобщо такъв?

The Legend of Zelda: Skyward Sword за Nintendo Wii

https://www.youtube.com/watch?v=5_j-5Um_Ha8

Ако кажем, че след тази кратка, но твърде яка реклама не ни се доигра малко Зелда, то най-нагло ще ви излъжем.

Дейвид Линч за PlayStation 2, защото... Дейвид Линч

 

Ако някога сте гледали филм на Дейвид Линч, то вероятно няма да останете шокирани или учудени от това видео за PlayStation 2. Не знаем защо от Sony са се обърнали именно към Линч, с молба да рекламира продукта им, но рекламата е точно толкова странна и шантава, колкото и бихте си помислили.

"Майкъл" на PlayStation 3

 

Една от любимите ни реклами, включваща участието на популярни фигури от света на PlayStation, а и гейминга изобщо. Кой не би искал да види Нейтън Дрейк, Крейтъс или Снейк в рекламен клип?

Полъх от далечното минало с Atari

 

Включваме този рекламен спот на Atari, само защото ни се искаше и да има нещо мноооого винтидж в този списък. Защото имаше време, когато Atari бяха властелините на гейминг индустрията.

 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар