Основната цел на проекта - „До - развий себе си!" е чрез практически дейности да се насърчат младите хора от различни социални групи към активен, здравословен и осъзнат начин на живот, както и да се информират за ползата от практикуването на спортна дейност, в случая бойното изкуство Шотокан Карате - До, в насока намаляване на рисковите фактори и зависимостите. Допълнителна цел е и изграждането на полезни социални умения.

Проектът има национален обхват – дейностите се реализират в регионите на София, Сандански, Русе, Велинград, Банско, Разлог и Благоевград. 

На 26 юни и 8 юли каратеките от спортен клуб „Ипон“ направиха поход в Природен парк “Витоша”. Доброволците от клуба разпространиха информационни материали на тема храни и холистичен подход към здравето, участваха в демонстрация на основни физически упражнения и се потопиха в теми, свързани с общуване, самоосъзнаване и спорт. От 14 до 18 август се проведе обучение за насърчаване на здравословния начин на живот в град Банско и района.

От 18 до 21 август младите спортисти проведоха информационна кампания за насърчаване на социалната и физическа активност в град Сандански и района. 

При реализирането на проекта „До - развий себе си!", сред максимално голям брой младежи и присъстващи бяха разпространени информационни материали за предимствата, които предоставя спорта при изграждането на вербални и невербални умения. Бяха заснети мотивационни клипове, посветени на активния начин на живот. Клиповете са изцяло насочени към представители на целевите групи. Видеата имат за цел да популяризират проекта, неговите цели и важността на спорта.

Проектът  „До - развий себе си!"  се реализира по Национална програма за младежки дейности по чл.10а от Закона за  хазарта 2021 г. и под егидата на ММС.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар