Градският фестивал Sofia Game Night, посветен на игрите в цялото им многообразие, се завръща за четвърта поредна година на 5-ти ноември с богата програма, включваща настолни, компютърни, арт и образователни игри, хакатони, изложби и изложения, както и събития за най-малките. През 2022 Софийската нощ на игрите отваря широко врати за локации и организации от цяла България. Тя се осъществява с подкрепата на продуктовата компания PokerStars, международен работодател в ИТ сферата и генерален партньор на фестивала, и българското game dev студио Incineration productions. 

„Независимо дали сте от Пловдив, Варна, Бургас или по-малко населено място, сте добре дошли да се включите с локация в програмата на Sofia Game Night. Това ще даде възможност на ентусиасти от цяла България не само се насладят на удоволствието от игрите, но и да станат част от самия фестивал и неговата атмосфера.“, споделя Хелиана Велинова, организатор на Sofia Game Night.

През 2022 фестивалът си партнира със Ситуационен Център „Отворени Врати и ще работи в посока достъпност на програмата за украинската общност в България, превръщайки я в платформа за забавление, комуникация и създаването на връзки между двете общности. Като първа обща инициатива е акцията за събиране на настолни игри в партньорство със Sofia Board Game Weekend, чиято цел е да бъде създадена уникална по рода си игротека с игри за всички възрасти, даваща възможност за по-качествено свободно време  най-вече на младите членове на украинската общност в София. 

Sofia Game Night
Sofia Game Night 2022

От създаването си Sofia Game Night има за цел да представи различните аспекти на игрите - от тяхното разработване, през икономическата роля на гейминг индустрията, до крайния потребител и удоволствието от играта. Нощта на игрите не е просто нощ на игровите забавления, а среда за обсъждане на образователни, икономически, социални и политически аспекти на игрите, в която всеки може да се включи. 

За пета година ще се проведе - Games Made In BG -  най-голямото изложение за създатели на видео и настолни игри от България. Посетителите ще могат да тестват нови заглавия и добре познати класики и да комуникират директно с game development компаниите и създателите на настолни игри. Сред акцентите на фестивала през 2022 ще бъде градското приключение на Free Sofia Tour - Sofia Treasure Hunt, K-pop и Anime партито на AnimeS, геймърскo stand-up comedy с Inside Joke, инициативата-дискусия на клуб „Абордаж“ - "УЧИ И ИГРАЙ", в която ще се включат организации, които използват настолни игри като обучителен инструмент и мн.др.

Регистрация на локация и допълнителна информация за фестивала ще намерите на  https://sofiagamenight.com/

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар