HBO са разпоредили работа по проект с име "Добре дошли в Дери", представляващ сериал, разказващ предисторията на Пениуайз - злокобното създание от вечния роман на Стивън Кинг "То".

Проектът представлява сериал, който ще бъде част от HBO Max - стрийминг платформата на американската компания. Variety припомня, че проектът е в развитие от март 2022 година, когато за първи път се заговори за него в публичното пространство. През ноември стана ясно и кои са хората, които ще влязат в ролята на създатели на "Добре дошли в Дери". Това са Анди и Барбара Мускиети, към които се присъединява и Джейсън Фукс.

Аржентинецът Анди Мускиети е режисьор на двата филма по "То", които имахме възможност да гледаме в последните години. Сега той ще застане и зад сериала, действието в който ще се развива преди събитията, описани в романа на Стивън Кинг.

Анди и Барбара Мускиети споделиха: "Когато бяхме тийнейджъри, редувахме се да четем глави от "То" на Стивън Кинг, докато дебелата книга не се разпадна на парчета. Това е една епична история, съдържаща пластове, които не бихме могли да изследваме в нашите филми. Нямаме търпение да споделим дълбочините от романа на Стивън в цялото му сърце, хумор, човечност и ужас".

На този етап няма споделени детайли от сюжета на бъдещия сериал. Споменава се единствено, че шоуто ще бъде част от вселената на "То", създадена от великия Кинг.

Другият шоурънър Джейсън Фукс добавя: "Да мога да се завърна в света на любимия ми хорър роман на всички времена, помагайки за надграждането на изключителната и брилянтна кинематографична вселена, създадена от Анди и Барбара, е възможност, идваща веднъж в живота. Това е сбъдната мечта за мен. Или може би трябва да кажа - кошмар".

Джейсън Фукс ще работи по пилотния епизод на "Добре дошли в Дери", докато Анди Мускието ще режисира някои от епизодите, включително първия. Анди и Барбара Мускиети ще бъдат сред продуцентите на проекта чрез своята компания Double Dream.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар