Инди сцената у нас получи своя нов сингъл, защото днес Jin Monic представят на света “Slippin’ Away”. Заедно с предишния им - “Coalesce”, “Slippin’Away” е част от сесията на бандата миналата година в къща в Рибарица, където за няколко дни успяват да се фокусират само върху създаването на нови парчета и довършването на вече започнати проекти.

“Обичаме есента и до голяма степен това е сезонът на нашата музика – когато хладните утрини се комбинират с хипнотизиращите цветове на листата и ежедневието ни”, обясняват от бандата желанието си да представят две от парчетата си едно след друго в последните няколко седмици. 

Песента също има елементите на сезона - цветният ритъм и бас линия ни носят напред с оптимистична непоколебимост, докато замечтаните китарни рифове и текстът ни напомнят, че понякога в живота се случват и разочарование, разминаване, ярост.

За записа на парчето Jin Monic колаборират с Михаил Русев и Янко Генов, с които вече имат няколко завършени проекта. Визуализацията към “Slippin’ Away” e поверена на великолепната София Добрева - Nolita, която тази година представи своя самостоятелна изложба в Манчестър и е известна с работата си по много други музикални проекти (Hayes & Y, Остава, Me And My Devil и др.).  

От Jin Monic казват, че са концентрирани над завършването и издаването на нова музика и в следващите месеци ще е трудно да ги видите на живо - затова пък можете да се насладите на последните им два сингъла и да очаквате други.

Снимка: Калина Серафимова

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар