Синдромът "Мамчето"

Коя е "Мамчето"? Сю Ан е привидно добросърдечна и забавна жена, която купува алкохол и позволява на местните тийнейджъри да ползват мазето ѝ за партита. С времето се оказва, че приятелството ѝ с учениците е обсесия. А в един момент, също така, се оказва, че новите ѝ "приятели" са деца на нейни съученици. Това е детайл, който никак не е случаен.

Сю Ан предизвиква тих ужас, който се задълбочава с времето. Тейт Тейлър постига златната среда по отношение на напрежението, което понякога ескалира, а друг път се понижава. Следователно става ясно, че филмът зареден с адреналин.

Режисьорът Тейт Тейлър отбелязва, че с този проект няма за цел да коментира  расата, като изключим една сцена, в която Сю Ан оцветява в бяло лицето на чернокож тийнейджър.

 

В една от първите сцени тя държи пистолет пред тийнейджър, който си позволява да се държи подигравателно с нея. Една от нейните тактики е главозамайващото превключване от добрина към избухливост.

Играта на Мамчето обогатява сюжетната линия. С напредване на времето се разкриват много тайни. Една от които е травмата на главната героиня. След като зрителите се запознават с този детайл от миналото, бързо им става ясно към каква посока ще тръгнат събитията.

Мамчето
"Мамчето"

Сю Ан е забавен и реален персонаж. Предизвика теми за размисъл. Припомня за нашите травми от детството, но и за нашите неморални постъпки. Кара ни да се питаме, дали някое от нашите действия би довело някого до лудост. Всеки злодей си има своя мотив. Една от поуките на този филм е за прошката и освобождаването, което идва след нея. И обратното - когато човек задържа гняв и обида в себе си, той се обсебва и забравя за важните неща. Спира да живее своя живот. И най-вече - ако всички започнем да отмъщаваме на насилниците ни, то тогава цикълът на злото никога няма да спре.

Афродита Дурмишева
Афродита Дурмишева

В момента е студент по Журналистика в Нов български унивеститет. Вдъхновява се от новото, различното и предизвикателствата. Фен е на качествената музика, съпроводена с приятна компания и вино. През свободното си време чете книги, излиза с приятели и прави опити да се учи да свири на акустична китара.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни