Създателят на "Чернобил" прави сериал по The Last of Us


The Last of Us на студиото Naughty Dog е една от най-добрите видео игри на всички времена, а днес феновете на Джоуъл и Ели получиха страхотни новини. С вълнение можем да съобщим, че HBO и създателят на Чернобил Крейг Мейзин ще застанат зад сериал, базиран именно върху историята в The Last of Us.

Действието в The Last of Us се развива в постапокалиптична Америка, където нов и неизвестен на човечеството вирус е започнал да превръща хората в зомбита. Джоуъл, суров и гневен мъж, загубил дъщеря си, е натоварен със задачата да прекоси почти цялата страна, за да отведе Ели - момиче, имунизирано срещу вируса, в търсенето на спасяваща ваксина. И ако в началото отношенията между Джоуъл и Ели са по-скоро хладни, с времето те успяват да развият силна връзка от типа "баща-дъщеря". Именно това е и може би най-силната линия в сюжета на играта.

 

Крейг Мейзин е човекът, който се нагърбва със задачата да създаде адаптация на The Last of Us за HBO. Познаваме го като създател на "Чернобил" - мини-сериалът, който се превърна в истинска сензация през миналата година.

За да бъде направена адаптацията възможно най-добре, Мейзин ще работи в тясно сътрудничество с Нийл Дръкман - креативният директор на The Last of Us. Мейзин ще напише сценария на бъдещия сериал, а Дръкман ще му помага в това начинание.

The Last of Us

Кой ще влезе в ролята на Джоуъл и Ели? Разбира се, това е сред най-важните въпроси в случая. Все още обаче нямаме отговор на този въпрос, но очакваме скоро да бъдат обявени имената на актьорите, които ще бъдат натоварени с двете ключови роли. В онлайн пространството феновете вече споделят своите предложения. За ролята на Джоуъл масово се предлага звездата от "Игра на тронове" Николай Костер-Валдау, докато за ролята на Ели често се споменава името на Кейтлин Девър от The Booksmart.

Говорейки за предстоящата си работа с Нийл Дръкман, Крейг Мейзин споделя: "Нийл Дръкман е без съмнение най-добрият разказвач на истории в света на видео игрите. Можем да кажем, че The Last of Us е неговият магнум опус. От години насам мечтая да адаптирам това спиращо дъха произведение на изкуството. За мен е чест, ще го направя в партньорство с Нийл".

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни