Лятото вече си отиде. Есента тази година бързо ни връхлетя и сега е време да помислим за някои от нашите есенни активности, и по-точно на кои коктейли да заложим през мрачните вечери.

Какво по-хубаво от ноември с приятели в някое сгушено, отдалечено от шума заведение с голяма чаша, което отговаря на сезона отвън през прозореца и вътре в нас. Освен дрехите, храната и дори местата, на които ходихме последните месеци, промяната на времето ни задължава да сменим и питиетата си.

Сбогуването с лятото, с безкрайни юлски нощи и с трепетите на лятната любов никога не е лесно, но есента също носи своя чар и можем да погледнем позитивно на хладните ноемврийски дни и нощи. Магията на приглушената в далечината песен на птиците и финия танц на листата неусетно ни завладяват. Безспорно есента е най-цветният сезон през годината, а меките тонове със сигурност влияят добре на душата ни. Ето защо такива трябва да са и коктейлите ни.  Сега ще ви представим нашите цветни предложения, които не трябва да бъдат подминати.

  • OLD FASHIONED

Съставките са едва три – уиски, ликьор от черен портокал и щипка захар, но този коктейл със сигурност ще предизвика много повече емоции и усещания у вас. Официално той е създаден в Pendennisклуб, в Луисвил, Кентъки - родното място на бърбъна. Коктейлът се поднася в старомодна чаша, както си му е реда, която е с дебело дъно, за да остане студен възможно най-дълго.

  • MANHATTAN

Класика в чаша, създадена е през далечната 1874 година в  Ню Йорк по поръчка на майката на сър Уинстън Чърчил — лейди Рандълф Чърчил за прием, който тя организирала. Както винаги, най-великите коктейли са с изключително просто съдържание. Основните съставки са ръжено уиски и италиански вермут. Перфектната комбинация. Коктейлът може да бъде поднесен, както с лед в малка чаша, така и прецеден във висока коктейлна чаша, но и в двата случая присъства любимата на всички черешка.

  • AÑEJO NEW FASHIONED

Лесен и изискан това е един от най-старите американски коктейли, който не спира да бъде актуален всяка година, когато западат листата. Основното в коктейла  е текила, нарачина Casamigos añejо, както и agave nectar (агаве е растение, подобно на кактус, чийто нектар е 1,5 пъти по-сладък от захарта). Ако се спрете на него, ще го получите в ниска стъклена чаша. Лек акцент върху напитката е портокаловата кора на шишче, обвита около точно определен сорт маслина.

  • Glasgow

Шотландско уиски, френски вермут и абсент. Така звучи рецептата за този коктейл, който носи духа на шотландските нрави. Ще ви бъде поднесен във висока коктейлна чаша без никакви допълнителни елементи, за да се концентрирате и насладите изцяло на вкуса.

  • Café & tonic

Интересно, нали? Как ли тези вкусове си пасват изобщо? Ето как - в голяма чаша ще ви бъде поднесена комбинация от ром, кафе и тоник и отново портокаловата кора се намесва, за да даде завършен вид на напитката. Предложено е за първи път в изискания канадски комплект Fairmont Le Château Montebello в Квебек.

  • ONCE AROUND THE TRACK

Барманът Джон Хауърд използва леката растителна сладост на морковите, за да балансира дръзкия вкус  на скоча (черно Johnie Walker), което води до идеален баланс в съставките. Добавя се лимонов сок, сироп от джинджифил и няколко щипки магданоз, които придават завършен вид на малката чаша с оранжева течност.

Сигурна съм,че вкусовите ви рецептори се изостриха, така че грабвайте есенните си палта и да изпием по един коктейл. 

Автор

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Напишете коментар