Нов сериал за Екатерина Велика? Да, нямаме нищо против!

Във времена на социална изолация, карантина и липса на близки и приятели около нас, ние отново търсим помощ за спасение от скуката от любимите сериали, филми и книги. За някои това е било по този начин винаги, а други сега прохождат в света на добрите сериали и осъзнават какво удоволствие доставят те. Е, от която и група да сте, мислим, че новият сериал на Hulu ще ви заинтригува.

The Great е продукция, посветена на живота на една от най-вълнуващите жени в световната история, а именно на Екатерина Велика. Сериалът е по идея и сценарий на Тони МакНамара, който преди известно време ни подари и "Фаворитката". Може би и за това приликите между двата сериала биха били обосновани.

The Great е сатирично-комедийна драма за възхода на Екатерина Велика на руския престол, превърнала се в най-дълго управлявалата императрица в историята на страната. В основата на първи сезон е историята, с леко променени и доизмислени детайли, на една романтична, нежна девойка, която пристига в Русия, за да сключи династично-уреден брак с бъдещия император Петър. Тя е изпълнена с надежди за любов и слънчево бъдеще, но я посреща опасната, опърпана, изостанала от развитието на света руска реалност. И девойката решава, че трябва да промени това.

Единственото, което трябва да направи, е да убие съпруга си, да покори Църквата, да укроти военните и да привлече на своя страна придворните. Тази история, базирана отчасти на реални факти и събития, е модерен поглед върху множеството роли, които е била принудена да изиграе Екатерина – любовница, учител, владетел, приятел и най-вече боец.

Екатерина Велика

В живота на Екатерина Велика ни пренасят актьорите Ел Фанинг в ролята на руската императрица и Никълъс Холт като карикатурно представения Петър III. В актьорския екип са още Фийби Фокс, Адам Годли, Гуилим Лий, Чарити Уейкфийлд, Дъглас Ходж, Саша Даван, Себастиан де Суза, Байо Гбадамози, Белинда Бромилов и други. А снимките на сериала започват през  ноември 2018 г. в Йорк, Великобритания.

Това не е първата продукция, която проследява така интересния живот на Екатерина. Миналата година HBO също ни представиха продукцията Catherine the Great, посветена на нейния живот с любимата ни Хелън Мирън в ролята на императрицата.

Очакваме появата на The Great на 15 май 2020 в системата за стрийминг услуги Hulu. Надяваме се The Great да оправдае очакванията ни и да бъде една стойностна продукция, която да ни потопи в интересни времена, а ние като зрители да бъдем по-доволни от всякога.


Автор

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Напишете коментар