Независимо дали се премествате в нов дом или предоставяте на сегашното си място така необходимото му преобразяване, закупуването на нови мебели може да бъде вълнуваща - но същевременно страшно - част от процеса. Обикновено мебелите са фокусна точка на жилището и те се радват на най-голямото използване. А това е двойно вярно, що се отнася до спалнята. Но не се стресирайте! Ето няколко неща, които трябва да вземете предвид при закупуването на обзавеждане за спалня.

Почерпете малко вдъхновение

Може да се чувствате сякаш не сте сигурни къде точно да започнете. Вярно е, че има много места, на които можете да потърсите идеи за спалнята си. Прегледайте няколко списания за домашен интериор, за да видите дали нещо ви хваща окото. Ако сте по-скоро човек от новото време и разчитате основно на интернет, разгледайте блоговете за интериорен дизайн и социалните медии като Pinterest. Ще имате много концепции, от които да се вдъхновите за нула време.

Отидете отвъд основите

Единствената необходимост на спалнята е нейният съименник: леглото. Въпреки това има толкова много повече опции отвъд това. Можете ли да си представите спалнята си със столове? Ами бюро? Може да искате поне нощно шкафче. В този момент, когато започнете да обвързвате идеите за спалнята си заедно, помислете не само за стил, но и за функция. Какви мебели ще можете да включите в ежедневния си ритуал?

Пазарувайте в контекста на тема

Някои хора харесват малко хаос в дома си, докато други се нуждаят от малко повече ред. Сега е моментът да решите дали искате мебелите, които купувате, да следват дизайнерска тема. Може би се ориентирате към по-лъскави и минималистични мебели, или може би предпочитате нещо малко по-уютно и успокояващо. Обмислянето на това какъв стил на обзавеждане искате сега може да ви избави от главоболието при вземането на цял куп несъответстващи мебели.

Измерете два пъти, купете веднъж

Преди да направите покупки, проверете и измерете поне по два пъти дали по-големите мебели ще се поберат във вашата стая. Да, ще е малко досадно да прекарате толкова време с рулетката, но пък това е малка цена, за да платите за сигурността, че всичко ще се побере в помещението. В края на краищата, колко бихте се ядосвали на себе си, че сте отделили време и пари за избора на перфектните мебели, само за да не ги напаснете по начина, по който сте си представяли?

Има ли нещо, което можете да промените?

Може е да не е нужно да харчите за чисто нови мебели. Може би има някои елементи от обзавеждането, които вече притежавате и за които би могло да се използва пресен слой боя, която да ги освежи. Като алтернатива можете да разгледате уебсайтове за употребявани мебели, които се нуждаят от малко допълнителна любов. Това може да ви спести малко пари и да бъде забавна задача, на която да се насладите през уикенда.

Използвайте стаята възможно най-добре

Независимо от вашите амбиции, винаги ще трябва да работите в рамките на оформлението на вашата стая, като вземате предвид прозорците, дължините на стените и височините на тавана. Въпреки че възможностите ви може да са малко ограничени, получаването на нови мебели е идеалната възможност да си поиграете с това как искате да подредите помещението си.

Заключение

Вашата спалня ще бъде това, което вие правите, а мебелите ще играят основна част от това. Процесът на закупуване на нови мебели може да е пипкав сега, но ако работите върху него достатъчно концентрирано и с желание, накрая ще си струва. Кой знае, може би стаята ви ще бъде вдъхновение на някой друг!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар