Ревю: Unravel


Unravel е игра на принципа на пъзел платформа, разработена от шведската компания Coldwood Interactive и публикувана от Electronic Arts. Тя бива обявена на 15 юни 2015 г. и пусната през февруари 2016 г. за PlayStation 4, Xbox One и Microsoft Windows. 

Втората част на играта излиза през юни 2018 година.

Играта се съсредоточава върху Ярни (от английското yarn, което значи прежда), малко антропоморфно създание, направено от прежда, което играчът навигира през играта, като използва разплетената прежда, от която е направен Ярни за решаване на пъзели, за избягване на опасни същества и за преодоляване на препятствия.

По време на въведението на играта се вижда стара жена, която гледа навън през прозореца си, преди да погледне снимка на бебе и да вземе топка от прежда. Докато се качва на горния етаж, от преждата се развива и сформира Ярни. Малкото същество се оглежда с учудване наоколо и така стартира една от най-красивите и магични игри, които съм играла. 

 

Чрез снимки в къщата, Ярни може да посещава моменти, които са важни за живота на обитателите на този дом и открива спомените за места; първоначалните спомени са щастливи, като например посещение на морския бряг или разходки в планините, но в крайна сметка се разкриват и много по-тежки и тъмни спомени.

Unravel

Смята се, че преждата, която съставлява Ярни символизира любовта, и че един  характер се разплита, когато човек се отдалечава от това, което обича.

Препоръчвам силно играта за вечерите след напрегнат ден. Музиката е релаксираща, графиката е ярка, контрастна и цветна, а историята е трогваща. Не мога да крия, че самата сюжетна линия е изпипана до най-малкия детайл, което оставя в играещия топло усещане. 

Unravel

Във втората игра може да играете и с приятелче, което прави споделеното преживяване  още по-ценно.

Unravel и Unravel: Two ги има като бъндъли за PlayStation и Xbox, а само втората част я има за Nintendo Switch

Цената на един бъндъл е около 50 лева, което е страхотна оферта, а цената на Unravel: Two за Switch e 60 лева. 

Оценката от гейминг платформи и канали е  8/10.

Нели Гуцалска

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни