Геймингът е сред най-бързо развиващите се индустрии на планетата в настоящия момент, като България не е изключение. Въпреки честите критики и оплаквания, че у нас нещата се случват осезаемо по-бавно, в сравнение с дори съседни на нас държави, развитие има, а организирането на чести (и добре посещавани) ивенти от рода на Gaming Knights е доказателство за това.

С голямо удоволствие можем да отбележим, че вече налице са и първите български гейм награди! Отличените в различните категории ще бъдат наградени по време на специална церемония в Sofia Ring Mall на 25 юни, като за призове в десет български и пет чуждестранни категории ще се борят над 20 родни, а също толкова и международни разработчици на игри. Отличията ще бъдат присъдени изцяло по преценка на аудиторията – от самото кандидатиране на разработчици, през тяхното номиниране в групи по 5 финалисти, до избирането на победител за всяка категория.

Днес е крайният срок, в който можете да предложите кандидати по различните категории, а от 18 до 24 май ще се гласува и за избор на петима финалисти във всяка една категория. Предлагането на игри, приложения, гейм студия или личности се прави чрез имейл с предложенията и съответните категории, за които се предлагат, до адрес info@gameawards.bg, посочват организаторите.

Могат да се предлагат и кандидати за категориите Best Workplace / Най-добро работно място, Developer of the Year / Разработчик на годината, Best Community / Най-добра общност, Best Streamer / Най-добър стриймър, Best YouTuber / Най-добър YouTuber, Best Pr0 Player / Най-добър професионален играч, Event of the Year / Събитие на годината и Best Escape Room / Най-добра Пъзел стая.

Обявяването на номинираните във всяка една категория ще се състои на 28 май, по време на поредното събитие Gaming Knights. От 28 май до 15 юни ще се гласуват и победителите, а както вече уточнихме, на 25 юни ще се проведе и церемонията с обявяване на печелившите.

Повече за първите български гейм награди можете да научите на официалния уеб сайт на иницативата, който тепърва предстои да стартира в пълна сила, както и на Facebook страницата на наградите.

Организатори на инициативата са хората от NEXT TV, които българските геймъри и любители на интерактивното забавление вече познават повече от добре.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар