За всичко си има първи път, а тази сентенция в пълна сила важи и за технологичния гигант Microsoft, който представи първия в историята си лаптоп, гордо носещ името Surface Book.

Това се случи по време на специалното събитие на Microsoft в Ню Йорк, като акцентът на вечерта определено бе историческото представяне на Surface Book, който всъщност изпълнява и ролята на хибрид между лаптоп и таблет. "Нещо повече от лаптоп", както споменаха някои.

2

Стилният и галещ окото Surface Book, за който вече започна да се говори, че ще изпълнява ролята на основен конкурент на Macbook Air на Apple, е с подвижен екран от 13,5 инча с 267PPI, който винаги при добро желание можете да откачите и да ползвате като таблет.

За кого е предазначен Surface Book всъщност? Според самите Microsoft, историческият за компанията продукт е за онези от вас, които "желаят по-голям екран от Surface Pro 4 и по-удобна клавиатура за писане". Самата клавиатура разполага с подсветка и по-дълбоки клавиши, а от Microsoft се похвалиха, че е "перфектна" и почти безшумна. Като цяло, компанията се гордее стабилно с точно този компонент на устройството, ако съдим по всичките комплименти, които бяха изказани по негов адрес. Surface Book разполага и със стъклен тракпад, който пристига при нас с пет точки на тъч сензитивити.

4

Във вътрешността си Surface Book крие последните Intel Core i5 и i7 процесори от семейството на Skylake. Потенциалните купувачи ще бъдат зарадвани и с мощно видео Nvidia GeForce GPU с GDDR5 памет, което обаче е разположено под клавиатурата, което означава, че ще трябва да свържете екрана с нея, за да се възползвате от възможностите й.

Microsoft не спести силни думи по адрес на новия си продукт, заявявайки, че това е "най-бързият 13-инчов лаптоп, създаван някога на тази планета", добавяйки гордо - "два пъти по-бърз от Macbook Air на Apple".

6

От Microsoft твърдят, че новото им отроче издържа на 12-часов работен режим с едно зареждане, което би било изключително позитивно.

Surface Book ще бъде пуснат в продажба на 26 октомври, като цената на машината стартира от 1,499 щатски долара.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар