Следвайки стъпките на "Красавицата и звяра", "Книга за джунглата", "Дъмбо", Аладин и предстоящия "Цар Лъв", още една приказка на Walt Disney ще получи своя лайв-екшън римейк. Това е "Мулан", като вече можем да видим и първи официален тийзър на лентата.

"Мулан" разказва за времето, когато императорът на Китай издава строга заповед - всяко семейство трябва да осигури поне едни мъж, който да служи в армията, опитваща се да отблъсне постоянно нахлуващите вражески орди от север. Мулан, дъщеря на знатен, но вече възрастен воин, решава да действа против неговото желание, маскирайки се като мъж и заемайки място в имперската армия.

В ролята на Мулан ще видим китайската актриса Лиу Ифей, докато Джет Ли ще влезе в ролята на императора на Китай. Гонг Ли ще играе могъща вещица, а Дони Йен ще влезе в образа на ментора на Мулан - Командир Тунг.

Вижте и първия тийзър:

 

След успеха на филмите ѝ Whale Rider и The Zoo Keeper's Wife, избрана за режисьор на лентата бе новозеландката Ники Каро.

Филмът е с насрочена премиера за месец март следващата година. Остава да видим дали ще оправдае високите очаквания. Всички харесваме едноименната анимация, но правенето на филм е нещо съвсем различно. Нека видим дали от Disney ще се справят с тази задача.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар