Прекрасен български дом, инспириран от класически автомобил


Когато българските архитекти от I/O получават обаждане от успешен инвестиционен банкер, който желае да се сдобие с нов дом в София, те са запознати с едно негово особено ключово изискване, а именно - да получи възможността да излага на показ своето най-ценно притежание - класически модел автомобил, на който гостите му да се радват при посещение.

I/O е българска архитектурна компания, оглавена от Вяра Желязкова и Георги Катов. Компанията се ражда като сътрудничесто на дълго разстояние, имайки предвид, че по това време Георги Катов живее в Япония, докато Вяра Желязкова е в България. Оттам идва и името на компанията - I/O, което означава in и out (от страната).

Една от големите гордости на I/O е именно тази къща, за която тръгнахме да ви разказваме. Тя е на два етажа и разположена на хълм, откъдето семейството на банкера се радва на прекрасна панорамна гледка над София - от едната страна към града, а от другата - към планината. Дървената фасада от термично обработени ели на къщата е изключително красива, което прави дизайна на постройката да си пасва и със заобикалящата я среда, състояща се от огромен брой дървета.

Най-важният детайл от къщата обаче е ценният класически автомобил, който е сред най-големите гордости на собственика. Скъпата играчка заема гордо място в антрето, а черните метални рамки около него са специално подбрани, за да си пасват с него.

Хвърлете и вие едно око на този прекрасен дом, който ни кара благородно да завиждаме на неговия собственик:

2

3

4

5

6

7

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни