WWF България и Форум Филм България организират специална предпремиерна прожекция на филма „Еверест” под надслов „Най-опасното място в света в помощ на дивата природа в опасност!”. Всеки, който иска да даде своя принос за природата в България, може да закупи билет за  прожекцията на 16 септември от 20:00 часа в IMAX залата на Cinema City в Mall of Sofia, средствата от която ще се използват за опазването на едно от най-красивите кътчета на България – вълшебната Пирин планина.

Посланието, което WWF България отправят чрез впечатляващата продукция за една от най-известните и трагични експедиции до Еверест, е да пазим прекрасната дива природа, която имаме, защото ако я изгубим, връщане назад няма. Национален парк Пирин е един от трите национални парка в България, но единственият такъв, поместен в списъка на обекти от световното природно наследство на UNESCO. Паркът е подложен на множество заплахи и благотворителната прожекция цели не само да събере средства, които да се вложат в инициативи за неговото опазване, но и да привлече вниманието към опасностите за природата в България.

Междувременно най-нетърпеливите фенове на приключенския филм ще имат възможност да го гледат в ексклузивния IMAX 3D формат още от утре, 11 септември. Преживяването, което обещава внушителни гледки от Покрива на света, вече обра овациите на зрителите на кинофестивала във Венеция.

„Еверест” разказва историята на две комерсиални експедиции, които успявят да достигнат върха, след като се обединяват. Слизането, обаче, се оказва истинското предизвикателство пред човешките възможности и дух, след като връхлита една от най-свирепите бури в историята на експедициите до върха...

 

Филмът е сниман на повече от 10 впечатляващи локации, сред които южният базов лагер на Еверест, Непал, Италия и други. В лентата участва цяло съзвездие от най-интересните съвременни актьори, сред които Джейк Джиленхoл, Джош Бролин, Джейсън Кларк, Сам Уортингтън, Джон Хоукс, Робин Райт, Емили Уотсън и Кийра Найтли.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар