Какви са предимствата на битумните керемиди

Меките покриви са изработени от висококачествени суровини и имат много предимства пред останалите видове покрития. Нека да изброим по-важните от тях:

Устойчивост и здравина – те се дължат на здравата основа от фибростъкло, импрегниране на битум и многослойната структура на материала.

Дълготрайност (дълъг експлоатационен живот от 50 години) и възможност за използването им за покривни конструкции във всеки един възможен климат.

Гъвкавост и еластичност, които позволяват реализирането на оригинални дизайнерски решения с различни форми.

Ниско тегло - един квадратен метър битумни керемиди тежи около 8 - 10 кг, така че няма нужда от допълнително укрепване.

Отлична звукоизолация – съвременните битумни керемиди се полагат плътно, създавайки отлична защита от външни шумове, включително силен дъжд, градушка и др.

Устойчивост на постоянна UV радиация - гъвкавите битумни керемиди запазват ярките си цветове благодарение на специалните свойства на каменните стърготини.

Херметичност и водоустойчивост - благодарение на технологията на залепване, по време на монтажа се образува една-единствена запечатана повърхност, без пукнатини и пролуки, което перфектно защитава от евентуално преминаване на влага. Тъй като повърхността, изработена от базалтови стърготини, не абсорбира влагата, няма риск да се развият плесен, мъх или бактерии.

Лесен монтаж – модерните битумни керемиди притежават адхезивен слой, който прави възможна бързата им инсталация без използването на специални инструменти. Освен това меките керемиди могат де използват както за покриване на нов покрив, така и за ремонт на стар.

Лесна поддръжка - възможност за подмяна на отделните листове, ако са повредени.

Рентабилност – битумните керемиди се оползотворяват напълно, за разлика от конвенционалните, при които остава голямо количество брак.

Огнеустойчивост - битумното импрегниране не се запалва, не поддържа горенето и разпространението на пламъци.

Устойчивост срещу силните пориви на вятъра - монтажът с двойна фиксация - върху адхезивния слой и покривните винтове, гарантира безопасността на покрива дори при силен ураганен вятър.

Широка гама от цветове - при производството на битумни керемиди към състава се добавят различни багрила, като по този начин се получават невероятно атрактивни нюанси.

Грапавостта на покритието ограничава натрупването на сняг – снежната покривка върху покрива се стопява постепенно и безопасно.

Източник: armormat.com/bitumni-keremidi

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни