Фронтменът на Red Hot Chili Peppers Антъни Кийдис е следващият голям музикант, за когото ще бъде заснет биографичен филм. Това ще се случи посредством екранизация на неговата автобиография Scar Tissue, съобщава Deadline.

Изданието информира, че Universal Pictures са придобили правата върху книгата, а предстоящият филм вече е в етап на ранна продукция. Самият Антъни Кийдис ще бъде сред продуцентите на проекта.

Тъй като проектът за филм все още е в твърде ранен етап на развитие, все още не може да се говори за избор на режисьор и актьорски състав. Със сигурност обаче ще бъде интересно да видим кой актьор ще бъде избран за ролята на харизматичния вокалист.

Автобиографията Scar Tissue проследява взаимоотношенията на Антъни Кийдис с неговия баща, зависимостта му от наркотиците, смъртта на един от членовете на Red Hot Chili Peppers Хилел Словак и други. В книгата става дума и за приноса на басиста на RHCP Флий групата изобщо да продължи да съществува.

През 2016 година Антъни Кийдис говори за мемоарите си и дори призна, че в даден момент е съжалявал, че ги е издал. Впоследствие обаче той е променил начина, по който гледа на автобиографията си. Пред The Sun той бе заявил: "Известно време съжалявах за книгата, тъй като тя причини известна болка. Но след това започнах да виждам дългосрочното положително отекване сред читателите. Хората го четяха в болници, в затвори и училища, и това имаше положителен ефект".

Той продължи: "Осъзнах, че целият смисъл на написването на тази книга не беше за мен, а за да покажа, че някой може да стигне докрай и да се върне обратно, и да има продуктивен, успешен, щастлив и интересен живот. И така, какъвто и срам, болка, трудност или дискомфорт да преживея, струваше си, защото толкова много хора идват при мен и казват, че децата им са го прочели и са се "събрали" заради това".

Red Hot Chili Peppers продължават да бъдат активни и да създават нова музика. През 2022 година бандата издаде не един, а два албума, като приветства и завръщането на Джон Фрушанте в състава ѝ.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар