"Жокера", един от най-добрите комиксови филми на всички времена, официално се сдоби с продължение. Или по-точно казано - бе потвърдено, че ще има такова. По този въпрос имаше информация от известно време насам, но сега режисьорът Тод Филипс използва социалните мрежи, за да зарадва феновете.

През 2019 година имахме възможността да видим Хоакин Финикс в ролята на Артър Флек в "ориджин" история, разказваща за възникването на Жокера като персонаж. Филмът бе невероятно впечатляващ, а Финикс дори спечели "Оскар" за превъплъщението си в култовия комиксов злодей.

Лентата не е част от официалната филмова вселена DCEU, но още след излизането му коимиксовите фенове започнаха да мечтаят за продължение. Както знаем, "Жокера" приключи по начин, който остави историята на героя напълно отворена.

С пост в социалните мрежи Тод Филипс потвърди, че продължението ще носи името Joker: Folie à Deux. Той пусна две снимки, като едната показва корицата на сценария, а втората - как Хоакин Финикс го държи в ръцете си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips)

"Жокера" определено надмина всички очаквания при излизането си на екран през 2019 година. От трейлърите бяхме успели да добием представа за цялостната атмосфера на филма, но това, което ни се предложи като краен продукт, бе изключително. Хоакин Финикс успя да пресъздаде по възможно най-добър начина образа на Артър Флек - неуспял в живота мъж с психични проблеми, който мечтае да пробие в комедийната индустрия. Множество разочарования обаче поставят Флек на ръба, преди в един момент той да се превърне в социопата, когото цял Готъм ще познава като Жокера.

В боксофиса "Жокера" също пожъна сериозен успех, регистрирайки повече от 1 милиард долара приходи при бюджет, който не надвишаваше 70 милиона. Лентата си заслужи общо 12 номинации за "Оскар", включително за най-добър филм и най-добър режисьор. Както вече споменахме, Хоакин Финикс грабна статуетката за най-добър актьор във водеща мъжка роля.

 

Фразата "Folie à Deux" в заглавието на бъдещия филм се превежда буквално като "споделена лудост", но в медицинските среди се използва като израз за заболяване, при което идентични проблеми се споделят от двама или повече хора. Скоро след обявяването на името, някои вече споделиха теории, че това говори за евентуално включване на Харли Куин сред персонажите във филма. Както знаем, в DCEU тази роля се изпълнява от Марго Роби, но както вече посочихме, вселената на "Жокера" не е свързана с DCEU и вероятно ще бъде избрана различна актриса.

В Joker: Folie à Deux Тод Филипс отново ще работи със сценариста Скот Силвър, с когото написаха сценария и за първия филм.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар