Уют е думата, която внася най-голям смисъл в дома ни. А може ли да се каже, че най-уютната част от него е спалнята? Тя е мястото, в което човек се чувства спокоен и защитен, в което се прибира след дълъг работен ден и което му осигурява комфорт по време на сън. 

Всеки разбира уюта и комфорта по свой начин, но има основни и общоприети начини за създаване на приятна обстановка в спалнята. Затова днес ще разгледаме пет такива, чрез които да добавите късче приятна атмосфера в личните си покои.

Обзавеждане

Определено доминиращи в стаята са мебелите – легло, гардероб, скрин и други. Важно е да са подбрани внимателно и да се съчетават добре, както помежду си, така и с останалата обстановка в помещението. 

Уютът може да дойде от топлите цветове и дървените апликации. Не е задължително дървото да е истинско – дори и изкуствено, самият му външен вид допринася за комфорта. Ако това не ви е достатъчно, можете да намалите пластмасовите и металните части от мебелите и да ги замените с плат, мека и “космата” повърхност. Така бихте могли успешно да добавите усещане за топлина и спокойствие. 

Вдъхновение можете да откриете в сайта на Leos Mebel, където има всичко необходимо за постигане на уют и комфорт във вашата спалня.

Осветление 

Дори и да не подозирате, осветлението в спалнята ви също може да допринесе много за цялостната атмосфера. Въпреки нарастващата популярност на интериорните лед крушки с бяла светлина, жълтата такава може да промени визията на стаята. А ако добавите и жълта светлина от нощни лампи, разположени от двете страни на леглото или амбиентно осветление зад легло (гардероб) отново в меко-жълт нюанс, ще постигнете значителни резултати в стремежа си за комфорт. 

спалня

Снимки (картини)

Друг интересен начин да внесете уют в спалнята е като я украсите със спомени - било то снимки в рамка или направени като картина или пано и закачени на стените. Ако рамките на снимките се съчетават добре с останалата част от спалнята, вероятно ще останете изненадани как нещо толкова малко може да промени вида на една стая. 

Не оставяйте “голи” повърхности

Чудите се как точно трябва да разбирате това ли? В буквалния смисъл – сложете килим на пода, декоративни възглавници на леглото, огледало на гардероба или меко столче (тип табуретка) в някой свободен кът от стаята. Разбира се, трябва да се внимава да не се прекали, защото ще изглежда твърде претрупано и ще се изгуби основната идея. Но ако всичко се подбере с вкус и се съчетава добре, усещането ще се подобри мигновено. 

Други уютни трикове

Уютът, постигнат чрез обзавеждане за спалня, може да дойде и от избора на подходящо растение например – едно цвете в добре изглеждаща саксия ще вдъхне живот в помещението. 

И още: колкото повече пухкави и космати” възглавници имате, толкова по-добре. Освен възглавници, не забравяйте и за шалте. Добре е и повечето детайли от обзавеждането да са в светъл тон, както и да се съчетават цветово. Следвайки и изпълнявайки тези стъпки, ще имате гарантиран успех в устрема за по-уютна и комфортна спалня. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар