Макар и да остават броени дни до старта на втори сезон на "Домът на дракона", HBO вече поднови епичния спиноф от света на "Игра на тронове" и за трети такъв. Новината бе оповестена днес чрез съобщение на телевизионната мрежа, с което тя гласува доверие на двамата създатели на сериала - Райън Кондал и Джордж Р. Р. Мартин, и на техния екип.

"Домът на дракона" е първият спиноф от вселената на "Игра на тронове", като действието в него се развива 200 години преди добре познатите събития от оригиналния сериал. В основата на събитията е битката за власт над Седемте кралства, отприщила се след смъртта на крал Визерис Таргариен. Стига се до мащабна гражданска война, останала в историята като "Танцът на драконите" - кървав конфликт, който води и до изчезването на драконите от Вестерос.

Съветът на Vibes.bg: Разгледай ТУК предложенията на Cropp и пусни пулса на града в гардероба си!

Сезон 1 на "Домът на дракона" се превърна в истински хит сред зрителите на HBO и стрийминг платформата Max, като средно по 29 милиона души гледаха епизодите. Впоследствие сериалът бе номиниран за девет награди "Еми", както и за награди "Златен глобус". Шоуто е базирано върху книгата "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, следвайки разказаната от него история на рода Таргариен.

Ръководителят на програмите и драматичните сериали в HBO Франческа Орси сподели в изявлението до медиите: "Джордж, Райън и останалите невероятни изпълнителни продуценти, актьорски състав и екип, достигнаха нови висоти с феноменален втори сезон. Слисани сме от техните усилия с драконови размери за създаването на този впечатляващ сезон, с обхват и мащаб, можещ да се конкурира единствено от неговото сърце. Не бихме могли да бъдем по-развълнувани от възможността да продължим историята на дома Таргариен, наблюдавайки как този екип блести все толкова силно и по време на сезон три".

Иначе добре познатите имена в актьорския състав на "Домът на дракона" се завръщат за сезон 2, стартиращ след броени дни в HBO и стрийминг платформата Max. Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Фабиен Франкел, Юън Митчел и Джеферсън Хол са само част от хората, които отново ще можем да гледаме на малкия екран.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар