Остават броени дни до едно от големите събития на годината, а именно - премиерата на сезон 2 на "Домът на дракона" на HBO и стрийминг платформата Max. Първият спиноф сериал от вселената на "Игра на тронове" си спечели милиони фенове, благодарение на качеството, което предложи в сезон 1. Особено съпоставено с разочароващия финал на "троновете", накарал доста почитатели да се отдръпнат от шоуто след случилото се в последния сезон.

"Домът на дракона" връща историята два века преди събитията от "Игра на тронове", фокусирайки се върху рода Таргариен, тогава властващ над Вестерос със своите страховити дракони. До голяма степен сериалът е базиран върху книгата "Огън и кръв" на Джордж Р. Р. Мартин, което означава, че най-големите фенове на вселената знаят добре как ще се развият събитията. Разбира се, ние няма да ви издаваме нищо от тях.

Какво се случи в сезон 1 на "Домът на дракона"?

Истинските събития в "Домът на дракона" се отключват след смъртта на крал Визерис, породила яростна битка за трона между неговите наследници. От една страна застават неговата дъщеря Ренира Таргариен, сключила брак със своя чичо Демън, а от друга, възкачилият се на престола Егон II и майка му Алисент Хайтауър. Това води до кървава гражданска война, която ще остане в историята на Седемте кралства като "Танцът на драконите".

Домът на дракона
Оливия Кук в ролята на Алисент Хайтауър

Както често се случва във вселената на "Песен за огън и лед", гражданската война между двата клана Таргариен води до масова смърт и пълното изчезване на драконите. От своя страна, това отслабва мощта на рода Таргариен, а както знаем от събитията в "Игра на тронове", драконите се появяват отново едва по времето на Денерис.

Съветът на Vibes.bg: Разгледай ТУК предложенията на Cropp и пусни пулса на града в гардероба си!

Стартът на сезон 2 пренася действието само няколко дни след събитията в края на сезон 1, а продуцентите обещават не само монументални битки, но и традиционните за "Игри на тронове" сложни политически (и дипломатически) маневри.

Кой участва в "Домът на дракона"?

Известният британски актьор Пади Консидайн се представи блестящо в ролята на Визерис Таргариен, но уви, неговият персонаж остава в миналото. От друга страна, отново ще можем да се насладим на Мат Смит в ролята на Демън, Ема Д'Арси като Ренира (изиграна също от Мили Алкок в нейната по-млада версия), Оливия Кук като Алисент Хайтауър, Том Глин-Карни като Егон II, Еван Митчъл като Емонд, Стив Тюсант като Корлис Веларион и др.

В предстоящия втори сезон ще има и някои нови лица, които ще дебютират в шоуто. Абубакар Салим ще видим в ролята на Алин от Хъл, а Гейл Ранкин като Алис Ривърс. В същото време Фреди Фокс ще изиграе сер Гуейн Хайтауър, а Саймън Ръсел Бийл ще се превъплъти в сер Саймън Стронг.

Домът на Дракона
Снимка: HBO

Битката за трона на Вестерос в "Домът на дракона", сезон 2, ще се разгърне в рамките на осем епизода, което е с две серии по-малко в сравнение с първия сезон. По сезона работиха общо петима режисьори, като финалният осми сезон ще бъде излъчен на 4 август.

Преди броени часове бе потвърдено, че шоуто официално е подновено и за трети сезон, което надали изненадва някого, имайки предвид успеха му сред аудиторията на Max.

Работата си по "Домът на дракона" продължава и самият Джордж Р. Р. Мартин, което, малко или много, може да послужи като гаранция за качество.

Първи сезон на "Домът на дракона" бе номиниран за общо девет награди "Еми", включително за най-добър драматичен сериал. Шоуто си заслужи и две номинации "Златен глобус".

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар