Най-сетне имаме официално потвърждение от страна на Sony - съвсем скоро ще можем да се радваме на още по-мощен PlayStation 4, който поне засега носи кодовото име PlayStation Neo.

Новините бяха потвърдени пред Financial Times от президента и изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment Андрю Хаус, но за съжаление, няма да можем да видим новата конзола на предстоящото гейминг изложение E3. Един от основните акценти около PlayStation Neo е фактът, че по-мощната конзола ще поддържа 4K резолюция, което е страхотна новина за хората, разполагащи с подобни устройства в домовете си. Освен това, подобрената конзола би трябвало да помогне и на PlayStation VR заглавията да вървят стремително по-добре.

Както и може да се очаква, PlayStation Neo ще се предлага на по-висока цена спрямо сегашния PlayStation 4, което надали изненадва някого. Хаус определи PS Neo като продукт, "таргетиран към хардкор геймърите и към хората, разполагащи с 4К телевизори, търсещи съдържание с още по-висока резолюция".

Андрю Хаус потвърди множество слухове, свързани с новата конзола, като някои от тях са: Neo ще бъде в състояние да подкарва игри в UltraHD резолюция и ще може да се справя с далеч по-сериозни графични изисквания; ще се продава редом със стандартния PS4; всички предстоящи заглавия за PS4, включително и тези, поддържащи VR режим, ще трябва да бъдат достъпни и на по-старата (настояща) версия на конзолата. Поддържането на 4K е опционално, но от Sony очакват, че "всички или голяма част" от новите заглавия ще бъдат достъпни на подобна резолюция.


Очаква се нова и по-мощна конзола да бъде разработена и от страна на Microsoft, което също надали учудва някого, имайки предвид неспиращото съперничество между PlayStation и Xbox. Някои фенове на Xbox дори се надяват, че от Microsoft могат да изпреварят Sony и дори да представят подобрения си модел още на E3 през следващата седмица. Според мнозина, именно това е провокирало и Андрю Хаус да открехне завесата към PlayStation Neo, с което да увери феновете на бранда, че нещо ново се задава на хоризонта.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар