Братята Пламен и Иво Добреви са сред големите открития на X-Factor в последните няколко години. Макар и да не успяха да стигнат до финала на музикалния формат, Пламен и Иво се присъединиха към семейството на "Вирджиния Рекърдс" и стартираха все още млади, но вече изключително обещаващи кариери на артисти.

Зад гърба на Пламен и Иво има вече два издадени сингъла - "2Х2" и "24/7", които се пласираха по отличен начин в музикалните чартове. 

VIBES потърси двама от най-нашумелите български артисти в момента, а те бяха достатъчно любезни, за да отговорят на нашите въпроси. Припомнете си и интервюто ни с друг от младите изпълнители на "Вирджиния Рекърдс" - Михаела Маринова.

Първият ви сингъл "2х2" се радваше на страхотен успех, а вторият "24/7" започна да затвърждава мястото ви на българската поп сцена. Очаквахте ли толкова взривен старт на кариерата ви?

Пламен: Със сигурност не сме го очаквали, но го искахме силно и работихме много за да се случи. Дано и занапред да е така.

Разкажете нещо за двете парчета. Какво според вас ги направи толкова успешни? Каква е рецептата на Пламен и Иво за положителен старт на две млади кариери?

Иво: Успешни ги направиха хората, които ни подкрепят – феновете, семейството и лейбълът ни "Вирджиния Рекърдс" , който стои зад нас. Ако има рецепта, може би тя е по една щипка от най-важните неща - талант, работа, доверие и забавление.

Пламен: Най-важното е да обичаш музиката, да я правиш с удоволствие. С брат ми имаме сходно усещане за това, а и лесно се сработихме с Pavell и Искрен Тончев-Искрата, с които работихме в студиото и по двата проекта. Искаме да се развиваме и в бъдеще да постигаме такива, и дори по-добри резултати.

 

Голяма част от феновете ви са тийнейджъри и подрастващи. Чувствате ли особена отговорност спрямо тях поради това?

Пламен: Чувствам, разбира се. Не съм си представял, че толкова много млади хора ще следят всеки мой пост в социалните мрежи. Точно затова винаги се съобразявам с тях и мисля, че им давам добър пример.

Иво: Да, до някаква степен неволно ставаме пример за подражание. Внимаваме в поведението си, замисляме се как се обличаме, говорим и какво пеем.

И двете ви парчета до този момент носят усещане за парти и добро изкарване. Мислите ли обаче да ни изненадате и с нещо по-сериозно, може би нещо по-баладично в скоро време?

Иво: Не само мислим, но и работим върху няколко нови проекта в момента. Не е изключено един от следващите ни сингли да е именно балада, но времето ще покаже.

Пламен и Иво
сн. Вирджиния Рекърдс

Вие блеснахте по време на участието си в X-Factor. Добра школовка ли е форматът за младите артисти? Какво научихте в най-голяма степен от участието си в шоуто?

Пламен: В X-Factor се учиш най-вече на дисциплина в хода на работата по представянето си на концерти, които са гледани от милиони. След формата идва по-трудната част, а именно да се задържиш на музикалната сцена.

Иво: Това е най-доброто място за трупане на много опит за кратко време, даде ни възможност да развием и вокалните си възможности, и сценичното си поведение.

Вече и от личен опит, какво бихте посъветвали всички начинаещи артисти, които се борят за слава по време на новия формат на X-Factor? Какъв е начинът да направиш тази голяма крачка от любител до професионалист?

Пламен: Да бъдат благодарни за тази възможност, да си вярват, защото неслучайно са там и да се възползват максимално от популярността, която шоуто им осигурява.

Иво: Тази крачка изисква лишения, компромиси и готовност за промяна. Но води към нещо още по-голямо и по-добро, така че си заслужава усилията.

Пламен и Иво
сн. Вирджиния Рекърдс

Вие сте братя. С какво това прави общата ви работа по-различна спрямо останалите дуети?

Пламен: Близостта ни прави работата по-лесна. Много рядко имаме спорове по отношение на музиката, просто мислим еднакво за повечето неща.

Иво: Между нас няма напрежение, винаги се забавляваме и така постигаме по-леко целите си.

Има ли компромис, който никога не бихте направили по отношение на музиката?

Пламен: Не бих изпълнявал музика, която не ми харесва.

Иво: Не бих пял чалга.

 

А карате ли се понякога? За какво?

Пламен: От време на време. Трудно е да се живее с мен, а още по-трудно с Иво (смее се).

Иво: Караме се само за домашната работа, свързана с чистене и подреждане.

С какво щяхте да се занимавате сега, ако X-Factor не ви бе изстрелял към музикалния бизнес? С какво друго бихте се захванали, ако не бе музиката?

Пламен: Аз уча актьорско майсторство в НАТФИЗ, това е другото ми призвание.

Иво: Не съм мислил за това, но може би щях да уча някъде в чужбина.

Броят на феновете ви расте стремглаво. Какво бихте им казали за финал?

Пламен: Те дават смисъла на всичко, което правим. Благодарим!

Иво: Обичам ви, Добревинатори!

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар