Михаела Маринова бе един от личните ми фаворити в предходното издание на най-популярния музикален формат на България X Factor.

Бидейки един от най-младите участници в сезона, крехката на възраст Михаела демонстрира зрялост и качества, повече прилягащи на опитна певица, а не на тепърва прохождащо момиче като нея. Макар и Михаела да не успя да спечели формата, тя спечели нещо много по-ценно, а именно - старт на кариерата и път към изпълнение на мечтата й да бъде професионален артист. 

Не толкова отдавна Михаела Маринова издаде и своя дебютен сингъл - "Стъпка напред", а ние от VIBES потърсихме за интервю един от най-талантливите млади изпълнители на България и Вирджиния Рекърдс. Представяме ви Михаела - момичето, което успя да впечатли дори самия Джеймс Артър.

Първият ти сингъл “Стъпка напред” вече е в ефир. Поздравления! Как се спря именно на това парче, с което да стартираш професионалната си кариера на певица? Носи ли по-специална символика, или смисъл за теб самата?

С екипа на "Вирджиния Рекърдс" много търсихме и внимателно подбирахме, докато не се спряхме на "Стъпка напред". Безкрайно съм горда от успеха на този проект, не съм очаквала толкова време да бъде сред най-излъчваните български парчета в ефир! Тази песен е моето огледало, описва ме по възможно най-добрия начин и я чувствам много лична, много моя.

 

Ти все още си много, много млада, а вече си част от българския шоубизнес. Кой е най-ценният съвет, който получи, предприемайки тази “стъпка напред”, както се казва и дебютното ти парче?

Именно фактът, че животът на тази ранна възраст ме срещна с толкова ангажименти и хора, които са част от шоубизнеса, ме направи по-отговорна и дисциплинирана. Научи ме да бъда по-дискретна, целенасочена и самостоятелна в изборите и решенията си. 

А кой е най-важният урок, който научи по време на участието си в X Factor? С какво ти помогна най-много форматът, за да поемеш по пътя на мечтите си?

X Factor определено ми помогна да повярвам повече в себе си и да разбера какво означава да работиш упорито, за да достигнеш целите си. 

MIHAELA (2)

Няма как да не те попитаме и за онзи вълшебен момент, когато успя да впечатлиш не кого да е, а самия Джеймс Артър. Какво почувства, когато се изправи пред световна звезда от неговия ранг?

Срещата ми с Джеймс беше повече от вълнуващ момент! Почувствах се много щастлива, беше чест да застана рамо до рамо с такъв артист на сцената. Направих го и колкото и да е странно, усетих, че съм на мястото си. 

Работиш ли вече по втори сингъл? Какво можем да очакваме от теб в близко бъдеще?

Работя, да! Нямам търпение с продуцентите ми да представим следващия проект, да продължавам да се развивам и да радвам хората!

Ти все още се формираш като певица, но във вокално отношение винаги си успявала да ни впечатлиш. По какъв начин развиваш вокалните си възможности? Работиш ли със специалисти в тази сфера?

Въпреки малкото време, с което разполагам напоследък, успявам да ходя на вокален педагог и да поддържам гласа си винаги във форма.

Каква е Михаела Маринова извън сцената? Опиши се с няколко думи - такава, каквато те виждат приятелите и семейството.

Забавна, доста щура на моменти, наивна, любвеобилна и вечно усмихната! Много добро момиче!

Кои са най-големите ти вдъхновения в музикален аспект? Изброй ни поне трима изпълнители, с които ставаш и си лягаш почти всеки ден.

Сред любимите ми изпълнители са Jessie J, Джеймс Артър, Кристина Агилера и Тина Търнър. Освен че пея, свиря и на пиано, преди - на цигулка, така че ме вдъхновяват не само вокалисти, а и композитори, инструменталисти…Обичам да слушам „музикантски“ неща, не се ограничавам само с най-популярното за момента.

Mihaela 3

Имаш ли хобита, или други любими занимания извън музиката? Какво обичаш да правиш  в свободното си време?

Свиря, композирам, ходя на фитнес, чета… Старая се да поддържам ума, тялото и гласа си. 

И един въпрос за финал - чувстваш ли се по-различно сега, когато хората вече те познават? Какво се промени за теб? Случва ли се да те спират по улицата за автографи и снимки?

Същата съм си, освен може би че съм по-уверена и още по-щастлива! Разпознават ме, спират ме често и това внимание от хората е прекрасно!

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар