Пет съвета за самоусъвършенстване на Mortal Kombat X

През тази година франчайзът Mortal Kombat бе бляскаво възроден с Mortal Kombat X, а любителите на легендарната файтинг поредица получиха възможността отново да преплетат юмруци, крака, въжета, мечове, ками, ветрила и какво ли още не сред арените на различните реалии на Смъртоносната битка.

Не мога да твърдя, че моят личен опит в Mortal Kombat X е особено богат, особено сравнявайки го с експириънса на най-добрите играчи из leaderboard-а, но все пак успях да извлека някои заключения, които мога да предам и на вас като съвети.

Както всяка друга игра, Mortal Kombat X изисква овладяването на някои механики и разбиране на логическите колони, от които е изградена основата на геймката. Естествено, тук също важи правилото, че практиката те прави добър преди всичко друго, но и началните ви стъпки в играта биха били далеч по-успешни, следвайки някои прости, но важни посоки.

1. Овладейте основните движения, преди всичко останало

Със сигурност е изкушаващо от самото начало да овладеете повечето комбота, специални движения, фаталитита и т.н., но нито една къща не се гради от покрива, нали? Преди да посегнете към движенията, които представляват черешката върху вашата кървава торта, овладейте основните такива - движението на вашия персонаж, ударите с ръце и крака, и различните им разновидности, блокирането на противниковите атаки и ъперкътите. Специално внимание отделям на ъперкътите, които според мен са едно от най-добрите оръжия в играта, включително и използвайки ги във всяка една дефанзивна стратегия.

2. Научете се да използвате block-а

Най-добрата защита е нападението, но в Mortal Kombat X използването на block е фундаментална част от геймплея. Ако искате да бъдете конкурентен срещу по-силните играчи, един от пръстите ви трябва постоянно да бъде върху бутона за блокиране на атака, готов да го натисне във всеки един момент. Използването на block е наложително не само в моментите, когато противникът видимо ви атакува, но и тогава, когато вие самият току-що сте завършил офанзива. Защото в повечето случаи, ответната реакция предстои след части от секундата.

3. Не се разочаровайте да губите срещу по-добри играчи - това ще направи и вас по-добри

Вярно е, че доста хора не понасят да губят, даже меко казано, но това е усещане, което трябва да преглътнете в Mortal Kombat X. Както и във всяка друга игра, която играете или ще играете онлайн. Винаги ще има някой по-добър от вас, но не бива това да ви отчайва. Напротив. Играта с по-добри играчи ще направи и вас по-добър. Сигурно е приятно постоянно да помпате самочувствието си срещу по-слаби опоненти, но в случая това е равно на почти нулев прогрес. Дуелирането с по-силни противници означава шанс да изследвате техните движения, стил и стратегии, да гледате как играят и да попивате най-доброто.

4. Изберете си герой, подходящ за собствения ви стил

Mortal Kombat X предлага богат избор на герои, някои от които достъпни единствено чрез допълнителна покупка, като повечето воини се различават един от друг. Някои пък си приличат, макар и също с леки контрасти в детайлите. Преценете какъв е вашият собствен стил, който искате да наложите и изберете подходящ герой за целта, имайки предвид различните му умения и силни страни. Да избистрите избора си вероятно ще ви отнеме известно време, но рано или късно ще се случи. Вероятно от самосебе си.

5. Усъвършенствайте се с определен брой герои

Най-сетне сте успели да изберете вашите хора? Чудесно, сега е време да станете наистина добри с тях. Повечето от най-добрите играчи на Mortal Kombat X играят дори с един-единствен персонаж, който обаче са овладели до най-малките детайли. Няма смисъл да се опитвате да бъдете добри с всички налични герои. Изберете си един, двама или трима, а след това си поставете задача да ги овладеете до съвършенство. Гледайте на това като на свиренето на музикален инструмент - защо да сте просто добри с няколко, когато можете да бъдете страхотни с един?

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни