Ася Пинчева е красивият глас на TRIGAIDA - триото от талантливи български артисти, впечатлили публиката с иновативна комбинация от автентичен фолклор и модерна електронна музика.  

Освен Ася, част от TRIGAIDA са още продуцентът Иван Шопов и мултиинструменталистът Георги Маринов - Хорхе, който лесно ще ви впечатли с уменията си с гайда и диджериду, например.

На 14 октомври (петък), TRIGAIDA ще представят в "Топлоцентрала" своята най-нова творба "Рофинка". Тя представлява EP, кръстено на фолклорната адаптация, с коят неотдавна триото се представи в 1/2-финалната фаза на "България търси талант". В миниалбума ще откриете четири различни версии на "Рофинка", като народната песен е пречупена през призмите на стилове като дръм енд бейс, хард рок и чил аут.

Броени дни преди официалното представяне на "Рофинка", потърсихме Ася Пинчева с молбата да ни сподели пет от най-любимите си парчета на всички времена. Ето какво ни отговори тя:

"Jessie J - Who You Are"

Още от появата си на музикалната сцена се влюбих в таланта на тази изпълнителка. Песента е много емоционална и е една от любимите ми, защото намерих себе си в нейната история.

Coldplay - "Fix You"

Coldplay винаги са били моя любима група и за това ми беше трудно да избера една тяхна песен. За “Fix You” бих казала, че когато и да я чуя, може да ме накара да се замисля и да ми помогне в труден момент. 3.

Beyoncé - "I Was Here"

Beyoncé е един от най-големите артисти и изпълнители за мен. Гледала съм почти всички нейни изпълнения на живо и се изумявам и до ден днешен от таланта на тази жена. “I Was Here” е песента, която ми напомня, че всеки от нас трябва да остави нещо след себе си. Трябва да покажем на света, че сме живяли достатъчно пълноценно, така че когато дойде краят да знаем, че сме дали всичко, което можем.

P.I.F. - "Невидимо дете"

Една любима група и песен. Още не мога да повярвам напълно, че Димо не е сред нас… беше много тежко за всички. Той е примерът за човек, който остави много след себе си. Музиката му никога няма да бъде забравена. Песента “Невидимо дете” е особено любима за мен, защото думите му - “защо боли, нали мечти” и до ден днешен ме карат да се замисля. А след всяка изминала година ги разбирам все повече и повече…

Trigaida и Nidelyo

Още от ученическите ми години в "НУФИ Широка лъка", това е една от най-любимите ми народни песни. Много обичах да я пея и тайничко се надявах някой ден да мога да я представя по по-модерен начин. Когато решихме да я включим в албума на Тригайда, аз имах определена визия за това как трябва да звучи. Естествено, не всички планове, които си правиш, се случват… но за щастие, крайният резултат бе още по-хубав от очакваното. 🙂 Това е моя сбъдната мечта и винаги ще участва в списъка ми с любими песни.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар