Отсечка без край - Боби Гетов и Велислава Павлова

Те са млади и свежи. Трудно ще ги видите, защото в 99% от случаите минават светкавично и току са завили зад завоя. Може да ги познаете по това, че след тях се вдига пушек.

Това са Боби Гетов – младият пилот на АМК Ботевград (вицешампион в първенството за туристически автомобили за 2009 година и вицешампион в планинския шампионат за 2010 година), както и неговият навигатор и другар в живота - Велислава Павлова от Стара Загора. 

Боби и Велислава споделят пред VIBES историята си за партньорството в живота и на пистата, за страха, за трудностите, за лишенията и за волята, за своята приказка от 2013 г. до без край...

Как и кога се влюбихте в моторните спортове?

Велислава: По състезания съм от малка, може би 7-8 годишна. Израснала съм в среда, в която бях заобиколена от хора, занимаващи се с автомобилен спорт.

Боби: Официално се занимвам с автомобилен спорт  от момента, в който взех свидетелство за управление – 2006 г., като започнах с участия в Рали крос шампионата.

На какво ниво са моторните спортове в България? Светло или тъмно ви изглежда бъдещето?

Боби: За съжаление спортът в България в момента е в криза. Предвид опита на организаторите, които влагат изключително много труд и средства, за да доближат организираните от тях състезания до европейско и световно нивo, се надяваме на светло бъдеще.

Нека открехнем завесите и към вас самите. Как се запознахте и откога сте заедно?

Боби: Запознахме се на Писта Дракон – 2009 година. Общите ни интереси и екстремният ни начин на живот ни държат заедно от тогава до сега.

Какви сте един за друг?

Велислава: Семейство, приятели, екипаж.

Кога се роди идеята да се състезавате заедно? Как близките ви приеха това ваше решение? Имаше ли интересни реакции?

Велислава: Състезаваме се заедно от 2013 г. Всичко започна на шега , дебютирахме на Рали Средна гора 2013 г., кръг от националния и европейски рали шампионат. Близките ни го приеха напълно нормално с думите „Отдавна чакахме този момент!“

Вие сте двойка в живота, но и двойка на пътя. С какво това е по-различно от стандартната комбина пилот - навигатор?

Боби: Няма нищо нестандартно. Стартираш ли в отсечка, изключваш всичко случващо се извън него.

Имали ли сте някакви критични моменти, когато сте били близо до инцидент? Или дори инцидент? Как реагирате един към друг в подобни ситуации?

Велислава: Имали сме критични моменти, както и инциденти. Подкрепяме се взаимно и продължаваме напред. В този спорт няма място за спорове.

Велислава, колко важна е ролята на навигатора във вашия спорт? Обикновено пилотите обират лаврите, но до каква степен заслугата е на навигаторите?

Велислава: Много хора пренебрегват функцията на навигатора, но в един  добре сработен тандем и желание за добри резултати, ролята  му  е от изключително важно значение. Навигаторът е отговорен за по-голямата част от задълженията на екипажа при протичането на дадено състезание (административни задължения, следене на часови график, пътна книга и т.н).

11873546_883191235082772_5011028601368298767_n

Страх ли ви е?

Боби: Естествено. Нашият спорт е комбинация от човек и машина. Не всичко зависи от нас. Винаги има риск и едно на ум.

Рейсингът е опасен спорт, в който застрашен е дори собственият ви живот. Няма ли да ви свие сърцето, ако един ден децата ви пожелаят да се занимават с нещо подобно?

Велислава: Определено един ден, ако решат да се занимават с това, ще ги подкрепим, колкото и трудно да ни бъде.

Вашите лични амбиции в спорта? Докъде мечтаете да достигнете като професионалисти?

Боби: Всеки от нас се стреми да достигне на възможно най-високо ниво, но за съжаление този спорт е свързан с влагането на много средства. Стараем се да покажем най-доброто от себе си, предвид средствата, с които разполагаме, като тук мисля, че е мястото да благодарим на нашите спонсори (BAREZI, DELICE BG, ГИД МЕТАЛ, Botevgrad.com, MEGAPARTS.BG), които винаги са ни подкрепяли и без тяхна помощ не бихме могли да участваме и да се развиваме.

Какъв е приносът на общите страсти е една връзка? Това сближава ли ви?

Велислава: Определено. Общите ни интереси ни запознаха, събраха и ни сближават все повече.

Надпреварвате ли се помежду си, или сте вечен тандем?

Двамата: Вечен тандем!

Бързате ли бавно?

Боби: ДА!

Велислава: НЕ!

Мъжът е главата, жената – шията. Кога има изключения от правилото?

Велислава: Лъвът е цар на животните, докато се събуди лъвицата (смее се).

11894534_883191288416100_8756809750508436344_o

Бързата работа срам ли е за майстора?

Боби: Винаги. Ако го свържем с атомобилния спорт, всяко едно бързане ни е струвало много.

Какво ви зарежда, като ви свърши горивото?

Двамата: Стараем се да не свършва никога (смеят се).

Ако животът е писта, къде сте вие и как се движите?

 Боби:  На старта, на писта с безброй обиколки.

И за финал - какъв съвет бихте дали на младите състезатели, които тепърва навлизат в спорта или имат подобни намерения за в бъдеще?

Двамата: Да преследват мечтите си и никога да не се отказват, въпреки всичко, от което трябва да се лишат, за да стигнат до стълбичката.

Кристина Караколева

Кристина е едно от най-вдъхновяващите открития на VIBES. Юрист сред журналисти, тя е живото доказателство, че полетът на мечтите е безграничен и изобщо - нищо не може да ти се опре, щом имаш желание, пък голяма работа, че си едва 162 сантиметра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни