Бен, Сам и Тес, две момчета и едно момиче – бандата Алфа Кру. И един платноход. Кой не би мечтал за такова нещо – да кръстосва моретата, надзираван единствено от едно осемнадесетгодишно момче. И да си вади хляба като уличен музикант.

Един ден на кея в Хамбург бандата среща Алеа – свитичко момиче с гарвановочерни коси и невероятно зелени очи. Алеа никога не се е качвала на кораб и не е влизала в морето. Но морето я привлича с невероятна сила, откакто тя се помни – и въпреки това не ù е позволено дори да доближава водата, защото я грози смъртна опасност. Това са били последните думи на майка ù, преди да изчезне. Как и защо родната ù майка я е поверила на друга жена – тази тайна не излиза от ума на момичето.

И ето че се открива възможност да тръгне по следите ù, ако стане част от екипажа Алфа Кру, неговият четвърти член.

Със страх Алеа пристъпва на платнохода и внимава да не я докосне дори капка вода. Но един ден силна буря я изхвърля зад борда и досегът с водата ù разкрива неподозирани способности и чувства. И оттогава нищо вече не е същото... Може да я разбере единствено загадъчният Ленокс, момчето със способността да не бъде забелязвано от тези, които не трябва да го виждат. Момчето, което става петият член на Алфа Кру.

Таня Щевнер е една от най-четените детски авторки на Германия. Книгите ù се издават и продават и в много други страни, изключително популярна е дори в Япония.

Творческата съдба на писателката напомня на доста други големи творци, постигнали успех не от първи път. Родена през 1974 г., писателката завършва английска и немска филология и известно време работи като преводачка на художествена литература. И прави опити за собствено творчество.

На 32 г. Таня Щевнер решава да се пробва в издателство. Написала е първата повест от замислена серия за момичето Лилиане Зузевинд, преводачка от езика на животните. Но получава отказ. После втори. После трети. И така 24 пъти. На 25-ия път пробива – интерес проявява едно от най-реномираните немски издателства „Фишер“. А книгата постига феноменален успех. Следват още истории за Лилиане.

През 2015 г. Таня Щевнер започна нова серия в три части – този път за Морското момиче Алеа Аквариус. Трилогията е на път да бие успеха на „Лилиане“ и вече шества по света. С попътен вятър платноходът на бандата Алфа Кру пристига и у нас.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар