Ново приложение ви помага да се приберете безопасно


Нека днес да си поговорим за едно истински полезно приложение.

Ако по някаква случайност се е случило така, че живеете в опасен град или квартал, вероятно прибирането ви по късни доби не е сред най-приятните изживявания. В днешно време опасността дебне отвсякъде, като никога малко повече безопасност не е излишна.

За това са помислили пичовете от Университета в Мичиган, създали едно от най-идейните приложения, на които сме попадали в последно време - Companion.

Не е нужно да се прибираш сам

Каква е идеята? Адски проста, но и проникновена. Представете си хипотетична ситуация, в която сте излезли някъде и ви се налага да се приберете сами. И пеш. Companion ви позволява да се свържете с ваш близък човек, който виртуално да ви придружи до дома. Въпросните хора не се нуждаят от самото приложение, а получават съобщение, което им позволява да следят пътят ви до вкъщи посредством GPS. И да се уверят, че всичко е наред.

В допълнение, приложението ще ви пита, дали всичко е наред, ако телефонът ви засече, че сте например бутнати, паднали или всичко друго от този сорт. Или пък слушалките ви са измъкнати от ушите. Ако нещо от тези неща се случи, Companion ще ви даде 15 секунди, за да отговорите, посредством натискане на бутон, че всичко е ОК и не сте жертва на изнасилване, пази Боже. В противен случай, приложението ще "писне" с аларма, която да стресне хората около вас.

 

Автоматично свързване с полицията

Companion може да бъде настроен и така, че автоматично да се свързва с полицията. Възможно е подобна опция да бъде предоставена и на хората, които следят прибирането ви до вкъщи.

Приложението е достъпно за Android и iOS, като Companion може да бъде изтеглен ОТТУК!

Не подценявайте собствената си безопасност, защото никога нищо не се знае, не го забравяйте! Понякога технологиите наистина са полезни, а ние трябва да се възползваме от това.

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни