Макар и с известно закъснение, Facebook вече позволява на своите потребители, употребяващи устройства с платформа Android, да качват HD видеа в социалната мрежа.

Нововъведението става факт с почти две години закъснение спрямо iOS.

Android Police забелязаха промяната, която вече е налична в настройките на приложението, точно до опцията за качване на HD снимки. Изглежда, че новата "екстра" е била въвеждана постепенно през последните седмици, но вече е достъпна за всички.

Учудващо е, че за подобно нововъведение бе нужно толкова много време. Телефоните с тази операционна система са способни да заснемат HD, че дори и 4K видео от доста време насам. Но както се казва - по-добре късно, отколкото никога.

Може би по-интересно е друго нововъведение, което Facebook тества с малък брой потребители, а именно - наличието на "плаващи" видео прозорци, които можете да гледате, докато ползвате различни приложения.

Очаква се скоро социалната мрежа да позволи и свалянето на видеа, които да можете да гледате в офлайн режим. Ще бъде налична и възможността да избирате конкретна резолюция, на която искате да гледате дадено видео, както в момента можете да правите в YouTube, например.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар