Компанията Warner Bros. разработва нови филми, базирани върху "Властелинът на пръстените" на Дж. Р.Р. Толкин, бе потвърдено днес.

Новината бе съобщена от изпълнителния директор на компанията Дейвид Заслав. Той разкри, че новите лидери на студиото Warner Bros. Pictures Майк Де Лука и Пам Абди са постигнали сделка, позволяваща им да заснемат нови филми по трите книги на Толкин. Въпросните продукции ще се появят на бял свят под логото на компанията New Line Cinema.

Всички помним предишната екранизация на филмите - знаменитата трилогия на режисьора Питър Джаксън. Неговите филми заработиха повече от 3 милиарда долара в боксофиса, но по-важното е, че покриха критериите на зрителите за качествени продукции.

Напомняме ви, че правата за сериала "Пръстените на силата" се държат от Amazon, но в случая Warner Bros. са постигнали договорки за нови филми, базирани върху "Властелинът на пръстените".

Според Де Лука и Аби, New Line Cinema и Питър Джаксън са свършили страхотна работа с предишната трилогия, като филмите са били приети позитивно от "генерация фенове" на "Властелинът на пръстените". Те обаче посочват, че "обширната, комплексна и ослепителна вселена на Дж. Р.Р. Толкин остава до голяма степен неизследвана".

Притежател на правата за "Властелинът" е шведската компания Embracer Group, с която Warner Bros. са успели да постигнат договорка. Същата компания разполага и с правата за "Хобит" - друга знаменита творба на Толкин, което е предпоставка да видим нови филми и върху това произведение на легендарния фентъзи автор.

Новината за новите филми бе разкрита от Дейвид Заслав по време на разговор с инвеститорите на Warner Bros. По този начин от Warner опитаха да убедят Уолстрийт, че компанията стреми да се завърне към златните си дни от началото на века, когато видяхме касови продукции като "Властелинът на пръстените", "Хари Потър", "Черният рицар" и т.н. През ноември Заслав обяви, че се опитва да постигне договорка с Дж. К. Роулинг относно нови филми от вселената на "Хари Потър".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар