Нова раничка, подарена усмивка


Днес попаднах на публикация във Facebook, в която млада майка изрази благодарност към служителите на столична луксозна книжарница, помогнали ѝ да напазарува всичко необходимо за бъдещия ѝ първокласник. Няколко дни преди това пък мой познат с голямо семейство ми сподели, че по случай предстоящия първи учебен ден са похарчили 700 лева в известен спортен магазин.

Във всичко това, разбира се, няма нищо лошо. Кой не иска да осигури на децата си най-доброто? Монетата обаче има две страни. Винаги има две страни.

Малък групов дом 1 Стара Загора. За 6 дечица, живеещи там, 15 септември също предстои. Но те няма да го посрещнат с нови пособия, лъскави помагала и модерни принадлежности. Ще го посрещнат, с каквото има. Ако има.

"Нова раничка, подарена усмивка" е кампания, която започва днес и продължава до 20 септември. Инициатори са нашите приятели от The Philanthropist. Младежите с добри сърца събират средства за закупуването на ранички, тетрадки, моливници и за каквото друго останат парички. А ние от VIBES им помагаме, с каквото можем.

Тук можете да проследите събитието във Facebook, а банковата сметка, на която могат да се преведат средства, е следната:

Банка: ОББ
Титуляр: СНЦ Филантроп
Булстат: 176868986
Валута: BGN
IBAN: BG 43 UBBS 8002 1037 1572 40

Със сълзи на очи си спомням за моя първи учебен ден, в който родителите ми, хванали ме за ръка, ме заведоха в училище. Тогава не намирах нищо специално в това, години по-късно дори настоявах да ходя сама, за да изглеждам по-голяма, по-зряла. А всъщност съм имала толкова много. Присъствие, което не може да се измери с нищо материално. Присъствие, което се надявам тези дечица някога да изпитат.

За повече информация, въпроси и физически дарения, моля, свържете се с The Philanthropist на имейл адрес philanthropist.bg@gmail.com или на +359 988 844696 | +359 878 171937.

 

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни