Днес попаднах на публикация във Facebook, в която млада майка изрази благодарност към служителите на столична луксозна книжарница, помогнали ѝ да напазарува всичко необходимо за бъдещия ѝ първокласник. Няколко дни преди това пък мой познат с голямо семейство ми сподели, че по случай предстоящия първи учебен ден са похарчили 700 лева в известен спортен магазин.

Във всичко това, разбира се, няма нищо лошо. Кой не иска да осигури на децата си най-доброто? Монетата обаче има две страни. Винаги има две страни.

Малък групов дом 1 Стара Загора. За 6 дечица, живеещи там, 15 септември също предстои. Но те няма да го посрещнат с нови пособия, лъскави помагала и модерни принадлежности. Ще го посрещнат, с каквото има. Ако има.

"Нова раничка, подарена усмивка" е кампания, която започва днес и продължава до 20 септември. Инициатори са нашите приятели от The Philanthropist. Младежите с добри сърца събират средства за закупуването на ранички, тетрадки, моливници и за каквото друго останат парички. А ние от VIBES им помагаме, с каквото можем.

Тук можете да проследите събитието във Facebook, а банковата сметка, на която могат да се преведат средства, е следната:

Банка: ОББ
Титуляр: СНЦ Филантроп
Булстат: 176868986
Валута: BGN
IBAN: BG 43 UBBS 8002 1037 1572 40

Със сълзи на очи си спомням за моя първи учебен ден, в който родителите ми, хванали ме за ръка, ме заведоха в училище. Тогава не намирах нищо специално в това, години по-късно дори настоявах да ходя сама, за да изглеждам по-голяма, по-зряла. А всъщност съм имала толкова много. Присъствие, което не може да се измери с нищо материално. Присъствие, което се надявам тези дечица някога да изпитат.

За повече информация, въпроси и физически дарения, моля, свържете се с The Philanthropist на имейл адрес philanthropist.bg@gmail.com или на +359 988 844696 | +359 878 171937.

 

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар