Ще има ли нов филм от вълнуващата вселена на young adult класиката "Игрите на глада"? Това е въпрос, който всички почитатели на поредицата си задават. За последно имахме възможност през миналата година да гледаме "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", което бе предистория на вече познатите филми с Дженифър Лорънс в главната роля.

Режисиран от Франсис Лорънс, "Балада за пойни птици и змии" върна действието с 64 години назад във времето, разкривайки повече за живота на младия Кориоланъс Сноу. И за събитията, част от трансформацията му до тираничния лидер на Панем. В ролята на младия Сноу влезе Том Блайт, а Рейчъл Зеглър заблестя като Луси Грей Беърд - момичето, което Кориоланъс взима под крилото си като нейн ментор в десетото издание на Игрите.

"Балада за пойни птици и змии" бе филм №5 от вселената на "Игрите на глада", разбира се, базиран върху едноименния роман на Сюзън Колинс.

Но ще има ли нов филм и кога?

Рейчъл Зеглър
Рейчъл Зеглър в последния филм от "Игрите на глада"

За съжаление, за момента няма обявени планове и за шести филм от вселената на "Игрите на глада". Продуцентът на кино поредицата Нина Джейкъбсън, която стои зад всички излезли до момента филми, вече потвърди, че няма подобен интерес, поне докато Сюзън Колинс не напише нова книга.

Говорейки пред Polygon през лятото на миналата година, Джейкъбсън довери: "Ако Сюзън напише нова история от тази вселена, нещо, за което тя иска да говори или да изследва, тогава супер. Но ако не, в такъв случай по-добре да оставим този франчайз като нещо, за което хората говорят хубави неща, а не просто да направим още един филм заради самата идея. Това, което трябва да знаем за Сюзън Колинс, е че тя пише тогава, когато иска да каже нещо, а не просто заради парите".

А дали самата Сюзън Колинс има планове за още книги от света на "Игрите на глада"?

Поне засега, американската писателка не е обявила официално подобни намерения. Разбира се, това не означава, че тя се е отказала да продължи с развитието на създадената от нея вселена. Любопитен факт е, че носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс вече потвърди, че с радост би се завърнала в ролята на Катнис Евърдийн в "Игрите на глада".

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар