Nintendo най-накрая ни даде дългоочаквания първи поглед към Animal Crossing за Switch - сега официално кръстен Animal Crossing: New Horizons - по време на E3 2019 Direct. Научихме още някои любопитни детайли по време на последващото демо на Treehouse на живо. Оттогава се появиха други подробности за играта, включително някои нови подобрения за качеството на живот в нея, които ще бъдат направени в поредицата.

За разлика от предишните игри на Animal Crossing, в които играчите се придвижват в предварително съществуващо село, New Horizons ви изпраща на безлюден остров, където можете да изградите своето село от нулата. Но няма да сте сами. В интервю за IGN режисьорът Ая Киугоку разкри, че играчите ще пристигнат на острова заедно с няколко други случайни животни, които също са избрали да пребивават на същия остров. Преди тези други съжители да се настанят обаче, те ще ви попитат дали мястото, което сте избрали, е наред и ако не ви харесва, можете да изберете друго място.

 

Вие също така ще имате много по-голяма степен на свобода, когато персонализирате облика на героя си този път. В миналите игри лицето на героя се определяше от отговорите, които сте дали преди да се преместите в селото ви, и вида на прическите, които бихте могли да имате, са били заключени в пола на вашето животно (въпреки че в крайна сметка може да отключите прическите на противоположния пол в New Leaf). Както Киугоку разкрива за Polygon, ще можете свободно да избирате чертите на муцунката и прическата на героя си, независимо от пола, и можете да сменяте тези опции в хода на играта. За първи път в основната серия можете да изберете и тона на кожата на героя си.

Това не са единствените големи промени, които New Horizons въвежда. По време на гореспоменатата демонстрация на Treehouse научихме, че играта ще включва функция за игра с друг човек. Във всеки един момент можете да предадете единия Joy-Con контролер към приятел, за да му позволите да поеме контрола над друг герой, който живее в селото. Nintendo също каза, че играта ще поддържа мултиплеър за четирима играчи локално и до осем играчи онлайн.

Animal Crossing: New Horizons излиза за Nintendo Switch на 20 март, 2020. Въпреки че все още тази дата е далеч, можете да я вземете на pre-order.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар