Ако случайно се надявате, че в скоро време Sony ще ви зарадва с нова портативна конзола или PlayStation Vita 2, то вероятно не разполагате с основания за твърде широк оптимизъм.

За това поне намекна президентът на SCE Worldwide Studios Шуей Йошида, който не вярва, че пазарът в момента позволява появата на ново устройство от подобен тип. Главно и поради възхода на смартфон гейминга в последните години.

"Това е труден въпрос. Сега хората разполагат с мобилни телефони, като е толкова лесно да играеш игри на смартфона си. А много от тях са дори и безплатни", заяви Йошида по време на Q&A сесия на EGX 2015.

"Аз самият съм голям фен на PlayStation Vita, като ние се потрудихме наистина здраво над дизайна на конзолата във всеки един аспект. Както и вие, аз също се надявам, че тази култура да се играят портативни игри ще продължи. Климатът в момента обаче не е здравословен за нов продукт от подобен тип, най-вече заради огромната доминация на мобилния гейминг", добави той.

В последните години Sony осезаемо намали инвестициите си по отношение на PlayStation Vita, като в момента трудно можем да посочим разработка на големи заглавия на тази платформа.

PlayStation Vita видя бял свят в Япония през месец декември 2011 година, а през февруари 2012 портативната конзола бе разпространена и на територията на Европа.

Устройството продължава да се радва на добри продажби на територията на Япония, макар и това да не важи особено много за останалата част на света.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар