Ерик Ортън е треньор по бягане и мотивационен презентатор, превърнал в своя мисия изследването на човешкия потенциал и безграничните възможности на тялото и ума. Той е сертифициран специалист по функционално трениране и сертифициран треньор на асоциациите по триатлон и колоездене на САЩ. Под ръководството му протичат тренировките на десетки атлети от целия свят – от бегачи любители до елитни ултрамаратонци.

Един от многото примери за треньорските качества на Ерик е журналистът Кристофър Макдугъл – авторът на световния бестселър „Родени да тичат“. Треньорът помага на вечно контузения Макдугъл да постигне върхова форма за първия по рода си ултрамаратон с индианците от племето тараумара, доказали се като най-издръжливите бегачи на планетата. По време на маратона Ерик внимателно изучава техниката на бягане на тараумара и почерпва вдъхновение за уникалните си тренировъчни методи.

Сега „чудотворецът“, както го нарича самият Макдугъл, събира безценния си опит в ръководството за бягане и активен начин на живот „Постигни невъзможното“. Книгата е базирана върху изградената от Ерик концепция за „Страхотното невъзможно“ – вярата, че няма непостижими цели и всеки може да се превърне в атлета и в човека, който винаги е мечтал.

Бягането е сред най-естествените човешки дейности, но е свързано с принципите на спортната подготовка колкото всеки друг вид спорт или физическа активност. С помощта на представената в ръководството тренировъчна програма, която е фокусирана върху силова подготовка, кардиоваскуларна тренировка, правилна стойка при бягане и разумен хранителен режим, преумората и травмите ще се превърнат в артефакти от миналото и пред вас ще се разкрие свят на несекваща мотивация и безграничен потенциал.

„Този човек ще ви научи“, Кристофър Макдугъл, автор на „Родени да тичат“

„Един от най-добрите наръчници за бягане през последното десетилетие“, Тейлър Елизабет, сп. „Компетитър“

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар